avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Persoanele fizice care nu realizeaza venituri de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Persoanele fizice care nu realizeaza venituri de natura salariala si nu au alte venituri

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma indrumati care sunt pasii care trebuiesc urmati in vederea : obtinerii unei asigurari medicale.
Incepand cu luna iunie mi-a incetat indemnizatia de somaj si nu am gasit loc de munca si a-si dori sa platesc doar CAS-ul ca persoana fizica .Am 53 de ani si 34 ani de munca.
Multumesc mult,
Cel mai recent răspuns: Cristian02 , utilizator 11:15, 3 Iulie 2013
Daca aveti sotul sau un copil angajat atunci unul din ei va poate trece ca persoana coasigurata, printr-o cerere la angajatorul sau.
Daca nu, mergeti la adm fiscala din localitate cu CI si spuneti ca doriti sa platiti sanatatea ca persoana fara venit. Dupa ce veti plati mergeti la casa de sanatate sa va ia in evidenta. Sistemul informatic care trebuie sa faca acest lucru intre finante si CJAS nu prea functioneaza.
Multumesc frumos ptr raspuns
O zi minunata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurati persoane fara venituri EMANUELLA2606 EMANUELLA2606 Buna seara! Am si eu o intrebare. Am fost in somaj 6 luni pana in dec 2014.Incepand cu ian 2015 imi platesc asigurarea de sanatate din mana(pt ca nu ... (vezi toată discuția)
Contributie la sanatate nimenea nimenea Buna ziua! Am si eu o intrebare pentru care as dori lamurire Am fost la medicul de familie sa mi dea o adeverinta si ma verificat in sistem si surpriza mi a ... (vezi toată discuția)
Coasigurat - sanatate petru13 petru13 Va rog ajutati-ma in urmatoarea problema: luna trecuta mi-a expirat perioada de somaj, si implicit calitatea de asigurat la CAS. In decursul acestui an am ... (vezi toată discuția)