avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil avand uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil avand uzufruct

Buna ziua..as dori sa stiu cum pot face legal si cu taxe juridice cat mai mici vanzarea unei proprietati la care fiica mea are drept de mostenire cu uzufruct dupa decesul meu ..pot sa vand aceasta proprietate acum?si in ce conditii?care este procedura?

Va multumesc,

Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 10:02, 4 Iulie 2013
Mergeti la notar si solicitati vanzarea nudei proprietati.Vreti sa pastrati uzufructul?
Da vreau sa pastrez uzufructul transferandu l pe alta proprietate ..chiar inainte de a face vanzarea proprietatii de care am vorbit..cum trebuie sa procedez?va multumesc ...=D>
Renuntati la uzufruct apoi vindeti. Constituiti uzufruct pe alt imobil.
Se poate instraina si nuda proprietate, dezmembramant al dr. proprietate . Legea permite. In caz ca notarul refuza incheierea actului, puteti ataca in instanta incheierea de respingere a cererii.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2013
avvalentina, utilizator
dan_ionescu a scris:

vanzarea unei proprietati la care fiica mea are drept de mostenire cu uzufruct dupa decesul meu
Va multumesc,

Puteţi fi mai explicit? Cine este nudul proprietar şi cine este titularul dreptului de uzufruct?

Alte discuții în legătură

Vreau sa donez o casa gabriela06072002 gabriela06072002 Oscilez intre a intocmi un act de vanzare-cumparare pt un imobil sau sa-l donez fiicei mele, pentru a nu putea fi atacata cererea de succesiune. Din cate ... (vezi toată discuția)
Încetare tutelă claudiasubotin claudiasubotin Bună seara. Am fost tutore pentru mama mea, care a fost bolnavă de alzheimer, numit prin Hotărâre a Tribunalului București. Mama a decedat în anul 2017. ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil MARGARITc MARGARITc Doresc sa ma ajutati sa obtin informatii privind urmatoarea situatie: Fiica mea, acum in varsta de 11 ani a cumparat prin intermediul unui curator un imobil. ... (vezi toată discuția)