Buna ziua..as dori sa stiu cum pot face legal si cu taxe juridice cat mai mici vanzarea unei proprietati la care fiica mea are drept de mostenire cu uzufruct dupa decesul meu ..pot sa vand aceasta proprietate acum?si in ce conditii?care este procedura?
Ca uzufructuar, nu puteţi vinde imobilul, care este proprietatea fiicei dumneavoastră.
Dacă şi fiica este de acord cu înstrăinarea (şi dacă este majoră), se poate încheia actul de v/c între fiică şi cumpărător, contract în cuprinsul căruia dumneavoastră declaraţi că renunţaţi la dreptul de uzufruct.
Dacă fiica este minoră, aveţi nevoie de încuviinţarea autorităţii tutelare, autoritate care, pînă la reglementarea prin lege a funcţionării instanţelor de tutelă, este cea care dispune în privinţa bunurilor minorului, aşa cum prevede punctul 2 al articolului unic din Legea nr.214/2013:
2. Dupa articolul I se introduce un nou articol, articolul I1, cu urmatorul cuprins: „ Art. I1. - La articolul 229 din Legea nr. 71/2011 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 409 din 10 iunie 2011, cu modificarile si completarile ulterioare, alineatul (3) se modifica si va avea urmatorul cuprins: «(3) Pana la data intrarii in vigoare a reglementarii prevazute la alin. (1), atributiile instantei de tutela referitoare la exercitarea tutelei cu privire la bunurile minorului sau ale interzisului judecatoresc ori, dupa caz, cu privire la supravegherea modului in care tutorele administreaza bunurile acestuia revin autoritatii tutelare.»”
Vanzare imobil
MARGARITc
Doresc sa ma ajutati sa obtin informatii privind urmatoarea situatie: Fiica mea, acum in varsta de 11 ani a cumparat prin intermediul unui curator un imobil. ... (vezi toată discuția)