avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obtinere custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obtinere custodie copil

buna ziua.sunt o mama singura care ar vrea sa inceapa un proces pentru obtinerea custodiei fetitei mele in varsta de 3 anisori.este trecuta pe numele fostului meu concubin.el a parasit locuinta in care stateam cand fetita avea 4 luni.de atunci a dat dovada de lipsa de interes in cresterea ei.este un barbat alcolic care provine dintr-o familie dezorganizata.vreau sa stiu care sunt sansele de castig al procesului.as dori sa nu aiba dreptul de a o lua la el si sa nu o poata vizita decat in prezenta mea.va multumesc.
desi custodia comuna este regula, daca aveti probe ca exisat motive temeinice puteti obtine custodie exclusiva si sa nu poata lua fetita....consultati un avocat la cazul in peta sa va evalueze concret cazul si va va spune ce este de facut
am martori care pot confirma violenta si agresivitatea lui
Este alcoolic si agresiv? Ce inseamna aceasta agresivitate? Tipa, va bate? Cum s-a purtat cu copilul pana acum?
O vede pe fata, ii aduce jucarii, plateste pensie?
Care e situatia concreta, mai detaliat?
Ce inseamna ca e alcoolic, nu poate tine un job, aveti dovezi de spitalizare?
Cred ca macar aici suntem cu totii de acord, ca nu e nevoie sa infunzi dezalcolizarea ca sa fi un model nepotrivit si cu influenta nefasta asupra copilului tau! Parintii sunt primele si cele mai importante modele din viata unui copil, si pentru nici un copil nu poate fi o sursa de bucurie sa creasca in aburii alcoolului si sa-l imbratiseze tati cu halena! E prietenia cu paharul suficienta spre a exclude un parinte din viata copilului sau? as zice ca nu! Dar e nevoie oare ca justitia sa "atentioneze" un astfel de parinte, cerandu-i ca de dragul propriului sau copil sa aiba un comportament demn, de care copilul sa fie mandru? As zice ca da! Revin: putin discernamant n-ar strica, nu ca orbii autoritate parinteasca comuna, ca asa ar fi regula. Pana si asupra acestei masuri se poate reveni!
nu are un job stabil.el nu este din bucuresti este din provincie.a venit destul de rar la copil si nu pot spune k ma ajutat prea mult in cresterea ei.de cand sa nascut nu ia dat o lingura de mancare,nu ia schimbat nici un pampers,nu a stat nici 5 min singur cu ea.nu a fost violent decat cu mine,cea mica a asistat la nenumarate certuri pe un ton foarte ridicat dintre noi.dispare cu lunile si cand i si aminteste de noi vine doar cu o ciocolata la ea.ce ma determinat sa ma gandesc la un proces de custodie este faptul k de cateva luni bune nu a mai vizitat-o si de curand a inceput sa ma jigneasca si sa ma hartuiasca in parcul in care vin cu cea mica,in cartierul meu si nu mai suport gandul de a sta in teroare uitandu-ma peste umar mereu cand ies din casa.ma amenintat k ma omoara si k o sa o ia pe cea mica si nu o sa o mai vad niciodata.nu am incredere sa o las cu el nici 2 minute de mai mult nici nu pot vb.

Alte discuții în legătură

Custodie unica anonimdel anonimdel buna seara.am o fetita de 3 ani si as vrea custodia unica a fetitei deoarece tatal este un om violent,vine acasa de multe ori baut si incepe cearta si de cele ... (vezi toată discuția)
Divort francesca2 francesca2 buna as avea si eu o intrebare, sotul bea in fiecare zi,ne certam in fiecare zi. nu este inca agresiv fizic doar verbal avem o fetita de 1 an si suntem ... (vezi toată discuția)
Concubinaj, despartire, situatie minor Anyta20 Anyta20 Buna seara ..sunt mamica unui baietel de 1 ani si 4 luni...sunt de 2 ani intr-o relatie cu tatal copilului,nu suntem casatoriti...ce se intampla dak ne ... (vezi toată discuția)