avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Depasirea termenului legal pentru raspuns la o cerere
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Depasirea termenului legal pentru raspuns la o cerere

Am depus in luna Decembrie 2008 o cerere la Directia de taxe si impozite sector 5 pentru a-mi fi eliberat un istoric de rol fiscal si copii dupa actele existente la mapa imobilului. Nu am primit nici un fel de raspuns, iar la telefon mi s-a raspuns ca mai dureaza 2-3 luni pentru ca nu au suficienti oameni si sunt foarte aglomerati. Am citit legea 544/2001 si am vazut ca in cazul in care nu primesc raspuns in termen de 30 zile pot face plangere in instanta, si au trecut deja 3 luni.
Vreau sa fac o sesizare sau chiar o plangere la instanta de contencios administrativ, dar nu prea stiu cum sa procedez.
Ar fi mai bine sa fac initial o sesizare catre directia de taxe si impozite sau sa fac plangere direct in instanta?
Va rog sa ma ajutati cu ceva informatii.
Am si eu o intrebare legata de acelasi subiect. In ce conditii se pot solicita despagubiri si in ce cuantum ar fi acestea in cazul nesolutionarii in termenul legal al unei solicitari catre DITL?

Multumesc
Trmenul legal este de 30 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns la reclamatie dumitruufo dumitruufo Cum pot sa actionez daca o institutie (ARR) nu-mi raspunde la o reclamatie in termenul legal? (vezi toată discuția)
Termen plangere prealabila Justitiarul711 Justitiarul711 In urma plangerii prealabile adresate primarului pentru obtinerea unor diferente salariale, conform legii 554/2004, in termen de 30 de zile functionarul ar ... (vezi toată discuția)
Plangere prealabila in contencios emil6702 emil6702 As dori sa stiu daca in cazul restituirii timbrului de mediu auto, dupa ce am facut cererea de restituire la AFP la care nu am primit raspuns in termen legal ... (vezi toată discuția)