avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cuantum indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cuantum indemnizatie somaj

Intreb si eu...in conditiile in care sunt salariat de peste 20 ani, iar media salariilor mele pe ultimele 12 luni este aproximativ 4.000 lei, cam cat ajunge indemnizatia de somaj pe care o voi primi daca sunt data afara? Cam la sapte sute si ceva?! Asa am inteles eu calculul...si nu mi se pare corect atata timp cat eu am cotizat foarte mult pe parcursul acestor ani!!! Poate am gresit eu calculul. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns deoarece sunt pusa in situatia sa depun dosar de somaj in curand. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:55, 14 Februarie 2014
1. In Anexa 26 nu este specificat asa ceva.

2. Asta scrie in Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 34.
(1) Somerii prevãzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiazã de indemnizaţie de şomaj dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergãtoare datei înregistrãrii cererii;
...

(1.2) Pentru persoanele încadrate cu contract individual de muncã cu timp parţial, stagiul de cotizare prevãzut la alin. (1) lit. a) se stabileşte proporţional cu timpul efectiv lucrat, prin cumularea stagiilor realizate în baza contractelor individuale de muncã cu timp parţial.
...

3. Adica pentru 2 saptamani lucrate cu 4 ore pe zi se considera o saptamana cu 8 ore pe zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare indemnizatie somaj criscris1111 criscris1111 lucrez la o firma , am un contract de 2h/zi -215lei/luna , pana la 1 ianuarie 2014 am avut 1/h zi-100lei/luna, cat va fi indemnizatia de somaj in cazul ... (vezi toată discuția)
Somaj steaua59 steaua59 prima intrebare:persoana cu peste 30 de ani in cimpul muncii si salariu 1850 brut pe luna cit va avea somaj? si a doua interbare:cum poate intra in somaj daca ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj contract partial munca 12 ani si 8 luni norma intreaga ykyb27 ykyb27 Buna seara, am lucrat 8 luni cu norma intreaga, 8 ore/zi, iar restul de 16 luni cu norma partiala de 2 ore/zi, am o vechime neintrerupta de 12 ani. Pot ... (vezi toată discuția)