avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare amenda circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare amenda circulatie

astazi am fost oprit in trafic pentru depasire in loc nepermis,am ramas cu permisul suspendat 30zile si cu o amenda in valoare de???aici e surpriza ,agentul constatator nu a comlpletat rubrica respectiva cu valoarea amenzii si nici cea cu 48ore jumatate din amenda
ce fac?cat platesc?unde?
pot sa contest procesul verbal?
Cel mai recent răspuns: Vaganyik , utilizator 22:47, 3 Iulie 2013
Puteti contesta procesul verbal. Potrivit art.16 din OG 2/2001, procesul verbal trebuie sa cuprinda posibilitatea de a achita in termen de 48 de ore jumatate din cuantumul amenzii. Lipsa acestei mentiuni este motiv de nulitate al actului astfel intocmit.
Daca am semnat procesul si la mentiuni am trecut recunosc,a fost prezent si martorul ,cel pe care l-am depasit se anuleaza si fapta in sine adica cele 30 de zile de suspendare sau doar amenda?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2013
Vaganyik, utilizator
in procesul verbal este inscris cate puncte amenda ati primit, respectiv este bifata casuta de la lit. b) si nr de puncte amenda de la rubrica "Stabilesc" sau este nebifata si nu este inscris nr de pct amenda acordate?

ptr fapta savarsita se acorda 4 pct amenda conf. art. 100/2/e si aveti posibilitatea platii a 1/2 x 4 pct x 80 = 160 lei in 2 zile lucratoare

daca nu este inscris nr. de pct amenda nu platiti nimic iar daca va trimite primaria vreo notificare de plata a amenzii prezentati procesul verbal in care nu este marcata valoarea amenzii.

Da este bifat si scrie 4puncte insa rubrica cu suma de plata nu este trecuta nici cea in cazul in care doresc sa platesc in 48 de ore
nu este motiv de anulare a procesului verbal. este o nulitate relativa omisiunea valorii amenzii. de la 1 iulie 2013 valoarea pct amenda care reprezinta 10% din salariul minim brut pe tara este de 80 lei.
numarul de puncte amenda acordate este cel minim si probabil din acest motiv nu mai completeaza si valoarea amenzii.
nu stiu daca veti avea castig de cauza daca veti contesta procesul verbal dar aveti tot dreptul sa o faceti in termen de 15 zile de la comunicare in baza art. 118 din oug195. daca veti contesta pv va puteti ridica permisul pana la solutionarea cazului.
in opinia mea atat timp cat in procesul verbal exista mentionat faptul ca se poate achita in 2 zile lucratoare a jumatate din minimul amenzii prevazute de lege dar fara a se specifica si valoarea se poate considera ca este indeplinita cerinta art. 16 din og 2/2001 si art 180/1 din hg1391 de comunicare a posibilitatii de plata in 2 zile lucratoare.

Alte discuții în legătură

Comunicarea pentru parcarea neregulamentara se poate contesta ... Ein Mann Ein Mann Comunicarea pentru parcarea neregulamentara se poate contesta si dupa plata amenzii? In comunicare se mentioneaza ca fapta se sanctioneaza cu 435 lei si 2 ... (vezi toată discuția)
Mentionarea olografa a posibilitatii de plata a jumatate din minimul amenzii intr-un proces verbal de contraventie doinamagurean doinamagurean Buna ziua, Daca aceste P.V sunt standard este permisa adaugirea de mana? Ma refer la posibilitatea platirii a jumatate din suma in 48 de ore conform OG ... (vezi toată discuția)
Anularea procesului-verbal de contraventie pentru nementionarea posibilitatii de a achita jumatate din minimul amenzii vyo vyo Buna seara! Am vrut sa platesc o amenda de circulatie la primarie in termen de 48 de ore si nu mi s-a acceptat plata deoarece la rubrica din procesul verbal ... (vezi toată discuția)