avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare amenda circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare amenda circulatie

astazi am fost oprit in trafic pentru depasire in loc nepermis,am ramas cu permisul suspendat 30zile si cu o amenda in valoare de???aici e surpriza ,agentul constatator nu a comlpletat rubrica respectiva cu valoarea amenzii si nici cea cu 48ore jumatate din amenda
ce fac?cat platesc?unde?
pot sa contest procesul verbal?
Cel mai recent răspuns: Vaganyik , utilizator 22:47, 3 Iulie 2013
Problema e ca doamna de la ghiseu nu va sti cat e punctul de amenda nici nu e in masura sa stabileasca valoarea acesteia iar eu as prefera anularea procesului daca exista sanse reale.
punctul de amenda este indicat in legislatie iar legislatia suntem obligati sa o cunoastem indiferent ca lucram la ghiseu sau nu. aceesi situatie privind salariul minim brut pe tara.

OUG nr. 195
Art.98. - (1) Amenzile contravenţionale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numărului punctelor-amendă aplicate.
(2) Un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului

HGR nr. 23/2013 publicata in MO nr. 52 din 23.01.2013
(2) Începând cu data de 1 iulie 2013, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 800 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 ore în medie pe lună în anul 2013, reprezentând 4,74 lei/oră.

puteti contesta procesul verbal dar de la 1 iulie am inteles ca se vor plati cheltuieli de judecata si niste taxe ptr introducerea actiunii, 20 de lei.

aveti dreptul sa contestati procesul verbal, ramane sa depuneti probe in favoarea dvs., martori daca ati avut in masina, etc.
dar daca ati mentionat la rubrica "obiectiuni" ca v-ati recunoscut fapta nu stiu cat de plauzibile vor fi motivele contestarii pv.
trebuia doar sa semnati ca ati luat la cunostinta.
de regula politistul mentioneaza in astfel de cazuri la rubrica respectiva ca nu sunt obiectiuni.

Voi contesta procesul deoarece conform art.16 din OG 2/2001 am dreptul la achitarea 1/2 din amenda primita insa acest drept nu mi-a fost acordat,rubrica respectiva fiind necompletata de agent.
Multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicarea pentru parcarea neregulamentara se poate contesta ... Ein Mann Ein Mann Comunicarea pentru parcarea neregulamentara se poate contesta si dupa plata amenzii? In comunicare se mentioneaza ca fapta se sanctioneaza cu 435 lei si 2 ... (vezi toată discuția)
Mentionarea olografa a posibilitatii de plata a jumatate din minimul amenzii intr-un proces verbal de contraventie doinamagurean doinamagurean Buna ziua, Daca aceste P.V sunt standard este permisa adaugirea de mana? Ma refer la posibilitatea platirii a jumatate din suma in 48 de ore conform OG ... (vezi toată discuția)
Anularea procesului-verbal de contraventie pentru nementionarea posibilitatii de a achita jumatate din minimul amenzii vyo vyo Buna seara! Am vrut sa platesc o amenda de circulatie la primarie in termen de 48 de ore si nu mi s-a acceptat plata deoarece la rubrica din procesul verbal ... (vezi toată discuția)