Buna ziua! Lucrez la o firma in orasul meu..de 8 luni cu contract de munca. am depus un cv in alt oras in Timisoara si am fost sunat.sa ma duc la munca acolo.am termen pana marti sa fiu acolo pana pe 08 adica luni,Patroana mea nu vrea sa imi dea drumul .zice ca ma obliga sa stau in preaviz 15-20 zile ca sa imi faca rau sa pierd oferta de munca.si oricum a zis ca ma da afara .cum pot pleca ?????? pot baga demisa si sa plec de maine in alta parte???:( ea a zis ca ma pune ne motivat si imi desface contractul cu litera I ...dati-mi un sfat cum sa plec legal ???va rog
Va puteti da demisia,fara efectuarea preavizului , sub rezerva ca ptr neprezentarea dv la serviciu pe durata preavizului sa vi se desfaca contractul de munca disciplinar.
Aveti posibilitatea sa va va dati demisia , sa efectuati preavizul, si , in acelasi timp sa incheiati contractul d e munca la noul loc de munca,mergand pe ideea cumulului de functii,dar activitatea de la noul loc de munca sa vina in completarea celei de la vechiul loc d e munca
1. Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii. Prin exceptie, c.i.m. poate inceta prin demisie fara peaviz in cazul in care angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
2. . Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
3. Incercati sa solicitati incetare c.i.m. cu acordul partilor. Situatie in care nu se acorda preaviz.
Demisie!!!
bytza_22
buna ziua,
as dori daca ma puteti sfatui in legatura cu acesta problema. Azi am instiintat-o pe directoare de decizia mea de a-mi depune demisia maine, a ... (vezi toată discuția)
Demisie cu probleme
mia02
buna!ma numesc Miha si am o intrebare.mi-am dat demisia in data de 18.07.2008 cu preaviz de 15 zile pana in data de 1.08.2008.In 24.07.2008,m-am imbolnavit,si ... (vezi toată discuția)