avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara, doresc sa ma sfatuiti cum trebuie procedat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara, doresc sa ma sfatuiti cum trebuie procedat in urmatoarea ...Demisie

Buna seara, doresc sa ma sfatuiti cum trebuie procedat in urmatoarea situatie :Fiica mea trebuie sa inceapa un nou job pe data de 8 ianuarie 2025. Angajatorul unde lucreaza acum nu este de acord cu incetarea contractului de munca cu acordul partilor, motivand efectuarea preavizului de 21 zile. A depus cererea de demisie, dar data la care ar putea pleca este 17 ianuarie, prea tarziu. As vrea sa stiu, ce se intampla daca nu se va mai prezenta la munca din data de 07 ianuarie, pentru a putea incepe activitatea la noul angajator din 08 ianuarie? Care sunt urmarile? Va multumesc frumos pentru raspunsuri !
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Decembrie 2024
ursamajor, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:42, 16 Decembrie 2024
Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.

Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
Daca mai are de efectuat 5 zile din concediul aferent 2024 , exista posibilitatea sa se scada din cele 20 de preaviz? Trebuie sa se prezinte la noul loc de munca (este in invatamant si scolile incep din 08 ianuarie). Multumesc
Pe perioada preavizului isi poate lua zilele de CO neefectuate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz MOKUSKA MOKUSKA In contractul de munca am trecuta perioada de preaviz de 30 de zile din care eu pot sa ma mai prezint la locul de munca doar 19. Am nevoie de acordul ... (vezi toată discuția)
Demisie pe perioada cercetarii disciplinare? CarmennB CarmennB Buna seara, Unui angajat i se comunica o convocare pentru cercetare disciplinara pentru data de 15 ianuarie, avand ca motive nerespectarea programului de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua monique2009 monique2009 Doresc sa va adresez si eu o intrebare: mi-am depus demisia la actualul loc de munca de o sapt. insa nu doresc sa ma mai prezint si in cursul saptamanii ... (vezi toată discuția)