avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal dijuns
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal dijuns

Buna, as vrea sa ma ajutati cu o informație
In anul 2006 se presupune ca am comis infractiunea de inselaciune , in 2007 septembrie a început urmărirea penală . In acest dosar sunt acuzat de un nr de 9 infracțiuni de inselaciune si fals. In 2009 a fost dijuns dosarul iar pentru 4 dintre infracțiuni am fost trimis in judecată . 2012 am fost condamnat de prima instanța la 4 ani închisoare cu executare . In 2013 am primit rezoluția procurorului pentru cealaltă parte a dosarului adică încetarea urmăririi penale si amenda administrativă de 1000 lei .
In aceasta perioada dosarul a fost la mai mulți procurori.. Iar ceea ce mi se pare ciudat este faptul ca sunt exactă aceleași acuzați in prima parte a dosarului cat si in a doua... Daca am comis o infractiune ar fi normal sa nu fie diferenta intre rezultatele anchetei find vorba de aceeași fapta...
Este motiv de revizuire ?
Cel mai recent răspuns: AndreiLRX , utilizator 11:46, 4 Iulie 2013
Chiar daca este vorba despre aceeasi infractiune, este posibil ca fiecare fapta sa aiba alt obiect, alt subiect pasiv, etc. Mergeti la un avocat si expuneti-i problema in amanunt. Care este motivul pentru care s-a dat incetarea urmaririi penale?
Probabil ca au constatat ca exista autoritate de lucru judecat si s-a dispus incetarea urmaririi penale in baza art.11 pct.1 lit.c raportat la art.10 lit. j, dar poate ne spuneti dvs ce scrie in rezolutie.
Încetarea urmăririi penale in temeiul art 11.1 litera b si art 10 litera b1cpp .
In baza art 91 cp Pt fapta savarsita vi sa aplicat sanctiunea cu caracter administrativ in valoare de 1000 lei.
Dosarului i s-a dat incetarea urmaririi penale pentru motiv ca fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni. La o prima vedere este vorba despre alte fapte decat cele pentru care ati fost condamnat chiar daca tot infractiuni de inselaciune sunt. Cel mai bine discutati cu un avocat care sa poate studia actele si sa va emita o opinie pertinenta in cunostinta de cauza.
Sunt infracțiuni identice. E vorba despre obținerea de credite bancare pentru mai multe persoane care nu si-au plătit creditul mai exact 9 inclusiv eu de menționat ca singura persoana care avea contract de munca legal integistrat la itm eram eu . 4 dintre fapte sau judecat in prima parte a dosarului iar alte 5 au fost incluse in rezoluția procurorului care azi rămâne definitiva .

Alte discuții în legătură

Ce inseamna solutia asta? adina2oo6 adina2oo6 daca o persoana condamnata definitiv la 4 ani si 6 luni pentru inselaciune si uz de fals,primeste pentru alt proces urmatoarea solutie:\'\'desfiinteaza ... (vezi toată discuția)
Termenul legal de depunere a plangerilor impotriva rezolutiilor procurorului Florentina_A Florentina_A Rezolutia procurorului este de incetare a urmaririi penale pentru una dintre acuzatii, si este comunicata in timpul procesului penal, procesul continuand ... (vezi toată discuția)
Mediere - incetare proces - schimbarea legilor penale puncuskaa puncuskaa intr un proces penal pt inselaciune si fals daca fac un acord de mediere si se inceteaza procesul pt inselaciune iar pt fals voi fi judecat am sanse sa fiu ... (vezi toată discuția)