avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal dijuns
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal dijuns

Buna, as vrea sa ma ajutati cu o informație
In anul 2006 se presupune ca am comis infractiunea de inselaciune , in 2007 septembrie a început urmărirea penală . In acest dosar sunt acuzat de un nr de 9 infracțiuni de inselaciune si fals. In 2009 a fost dijuns dosarul iar pentru 4 dintre infracțiuni am fost trimis in judecată . 2012 am fost condamnat de prima instanța la 4 ani închisoare cu executare . In 2013 am primit rezoluția procurorului pentru cealaltă parte a dosarului adică încetarea urmăririi penale si amenda administrativă de 1000 lei .
In aceasta perioada dosarul a fost la mai mulți procurori.. Iar ceea ce mi se pare ciudat este faptul ca sunt exactă aceleași acuzați in prima parte a dosarului cat si in a doua... Daca am comis o infractiune ar fi normal sa nu fie diferenta intre rezultatele anchetei find vorba de aceeași fapta...
Este motiv de revizuire ?
Cel mai recent răspuns: AndreiLRX , utilizator 11:46, 4 Iulie 2013
Sunt infractiuni identice dar sunt fapte diferite. Dvs. ati savarsit mai multe infractiuni de inselaciune, nu una singura. Pentru unele ati fost judecat si condamnat iar pentru celelalte nu ati fost trimis in judecata. Nu este vorba despre o autoritate de lucru judecat. Pluralitatea de subiecti pasivi (persoane vatamate) da nastere unei pluralitati de infractiuni care pot primi solutii diferite.
Ciudat mai este raportul de expertiza grafologica in care scrie ca pe alocuri sa găsit scrisul meu pe contractele si adeverintele folosite. Dar nu indica în mod clar unde exact . ( un lucru e cert nici macar nu am atins acele contracte sau adeverintele devin sa le completez)
Pe langa toate aste in faza de urmărire penală a primei părți am fost chemat o singura data la poliție unde mi-a fost cerut sa mi se faca expertiza grafologica lucru cu care am fost deacord . Iar la vreo 3 luni dupa asta am plecat din tara vreo2 ani cand m-am intors eram deja judecat in prima instanța iar la apel din punctul meu de vedere nu puteam fi audiat doar ca judecătorul a continuat audierea cu toate ca i-am explicat ca sunt sub tratament ( tratament prescris de medic de la medicina legală pentru care a existat si un raport medicolegal in urma unei cazaturi in cap de la aproximativ 4 m iar acel tratament era foarte puternic si om dădea o stare de parca eram drogat) si nici nu a vrut sa ia act despre acest lucru.
Iar din marturia celorlalte persoane din dosar sunt multe minciuni care le pot demonstra cu înscrisuri . Si care am cerut sa fie considerate probe dar care au fost respinse la cererea procurorului din sala.( mai exact am solicitat judecatorului sa ceara oficial o copie a ziarului de la bibloteca judeteana unde exista o copie.ziar in care sa declarat ca as fi posta eu un anunț in baza căruia as fi ajutat persoanele sa obțină acele credite. ) nu exista acel anunț.
Si multe alte chesti care le-as fi putut dovedi daca aveam parte de un proces echitabil .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul legal de depunere a plangerilor impotriva rezolutiilor procurorului Florentina_A Florentina_A Rezolutia procurorului este de incetare a urmaririi penale pentru una dintre acuzatii, si este comunicata in timpul procesului penal, procesul continuand ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna solutia asta? adina2oo6 adina2oo6 daca o persoana condamnata definitiv la 4 ani si 6 luni pentru inselaciune si uz de fals,primeste pentru alt proces urmatoarea solutie:\'\'desfiinteaza ... (vezi toată discuția)
Mediere - incetare proces - schimbarea legilor penale puncuskaa puncuskaa intr un proces penal pt inselaciune si fals daca fac un acord de mediere si se inceteaza procesul pt inselaciune iar pt fals voi fi judecat am sanse sa fiu ... (vezi toată discuția)