avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

mamei mele ia decedat sotul suntem 2 frati si toti 3 dorim sa facempartajul pt. eliberarea certificatului de mostenitor..este vorba de o casa de 7o m.p si o curte de400 m.p.1.vrem sa stim cat ne revine la fiecare inclusiv mamei.Mama vrea salase la unul din copii partea sa cu obligatia de a avea grije de ia si asuporta cheltuielile deinmormantare. Va rugam sa ne spuneti ce act trebuie incheiat in acest scop. cumultumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:29, 8 Iulie 2013
Sotul mamei era si tatal dvs ? Bunurile de care vorbiti erau comune ale mamei cu sotul ei ?
erasotullegitim si tatal laambi frati
mergeti la notar pe raza ultimului domiciliu al tatalui, dezbateti succesiunea, apoi separat, pt toata cota ei mama va incheia cu fratele un contract de intretinere.
Daca vreti, puteti iesi si dvs din indiviziune fata de frate sa va dea bani pt cota dvs.
Daca nu vreti bani pt cota dvs si n-a trecut un an de la deces, puteti da o declaratie de renuntare la mostenirea tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere succesiune dupa 10 ani de la decesul mamei Elena 47 Elena 47 buna ziua , fiti asa amabili si ajutati-ma cu un raspuns . mama decedata in 2006 , tatal decedat in 2015. Am un titlu de proprietate asupra bunurilor detinute ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii MIHAELA IN MIHAELA IN Buna seara!Tatal meu a murit in 2004 iar noi nu am dezbatut mostenirea atunci.Sintem 2 frati si mama.Eu cu sora mea nu ne intelegem in ultimul timp. Inpreuna ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc o parere juridica, daca se poate, cu privire ... alinacosmina alinacosmina Buna ziua, Doresc o parere juridica, daca se poate, cu privire la o mostenire. Este vorba de o casa cu suprafata de 14 ari, mostenirea este de la bunici ... (vezi toată discuția)