avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare din case nationalizate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare din case nationalizate

Exista vreo sansa ca cineva care este evacuat din casa nationalizata sa poata obtine o casa sociala inchiriata. Va multumesc mult. As dori un raspuns cat de curand posibil.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 22:59, 11 Martie 2009
Da, exista ! Numai ca depinde foarte mult de orasul din care sunteti, ce case disponibile are primaria si daca le administreaza corec. ;)
daca sunteti in bucuresti, aveti slabe sanse si veti sta cam mult pe lista deasteptare.
Legiuitorul a prevazut ca fostii chiriasi evacuati din casele nationalizate si revendicate de fostii proprietari sau mostenitorii acestora sa aiba prioritate in acordarea unei locuinte sociale, dar aceasta depinde de posibilitatile Consiliului Local de a asigura acest necesar si pentru aceste categorii defavorizate, alaturi de alte categorii sociale aflate in situatii, care mai de care, mai precare...Exista anumite liste de asteptare pe care sunt inscrise persoanele care au dreptul de a primi locuinta sociala, iar pe baza punctajului stabilit de o comisie fiecarui caz social in parte, acea persoana poate fi mai aproape de capatul de sus decat de capatul de jos al listei.... ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare-preluare contract locuinta eu45ani eu45ani Buna ziua Asi dori sa stiu in ce conditii legale se poate face o predare-preluare contact referitor la o locuinta sociala conform legii 114. 1 Ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Evacuare persoane de peste 70 ani ! theo63 theo63 Buna ziua . Pot fi evacuati dintr-un imobil fost nationalizat persoane in varsta de peste 70 ani fara asigurarea unei locuinte ? (vezi toată discuția)
Case nationalizate vally_mrtc vally_mrtc Locuiesc intr-o casa nationalizata de peste 40 ani. Eu nu am putut cumpara casa cand s-a dat legea 112 intrucat nu am avut posibilitati. Pentru aceasta casa ... (vezi toată discuția)