avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Incadrare in grupa a 2-a de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Incadrare in grupa a 2-a de munca

Bunicul meu doreste sa obtina incadrarea in grupa a 2-a de munca pentru perioada 1963-1991 in care a lucrat la IAS Mangalia. Cei de la casa de pensii i-au spus sa aduca o adeverinta tip de la firma la care a lucrat.
Problema este ca IAS-ul nu mai exista, acum ceva ani a fost preluata de o firma "SC Fruviileg SA", principalii doi actionari fiind o persoana fizica si SIF Transilvania (care cred ca este de stat).Societatea a fost radiata din Registrul Comertului Constanta si mutata în judetul Brasov, acolo unde îsi au domiciliul, respectiv sediul, principalii doi actionari.
Acum in zona respectiva nu mai este de gasit nimeni, totul este parasit, cineva de la o firma de langa mi-a spus ca toata arhiva a fost mutata in Brasov la o firma de arhivari.
Intrebarea mea este cum ar trebui sa procedez si cui sa ma adresez pentru a obtine acea adeverinta. Este in regula sa ma adresez primariei, avand in vedere ca in anii cand bunicul meu a lucrat IAS'ul apartinea statului?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gabrielaandrei , utilizator 19:07, 1 Iunie 2015
primaria nu va poate ajuta in niciun fel. trebuie sa luati legatura cu firma respectiva sa elibereze adeverinta. dupa putina gugalire am gasit informatiile de mai jos. se pare ca firma Fruviileg a fost vanduta catre Stepolis Comercial Constanta. incercati sa aflati de la Registrul Comertului catre cine a fost cedata Fruviileg sau la SIF Transilvania daca au fost actionari si astfel puteti afla unde se afla ahiva societatii. de regula o firma care cumpara o alta firma o ia cu tot cu arhiva sau mai exista posibilitatea ca arhiva sa fie predata Arhivelor Nationale, statele de plata au o perioada de arhivare de 100 de ani din cate stiu.
[ link extern ]
SC FRUVIILEG SA Brasov (care a preluat IAS Mangalia) a fost in administrarea lichidatorului CENTU SPRL Brasov ultima data, cu urmatoarele date de contact: Telefon: 0268 418 699
Adresa: Strada Olarilor 16 Brașov România, si la urmatorul link: [ link extern ] ?

si fruviileg-ul nu a fost radiata, se pare. mai are termene de judecata in procedura insolventei la tribunalul brasov, pe data de 07.09.2015. uite aici stadiul dosarului: [ link extern ]

Firma arhivatoare din cate am vorbit eu mai demult nu prea elibera adeverinte cu stagii de cotizare, din lipsa de documente in arhiva. cel mai in masura sa dea lamuriri este lichidatorul.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2015
eagle_free, utilizator
Arhivele Natioanle ale Romaniei elibereaza adeverinte privind stagiul de cotizare, cu rugamintea de a anexa documente cu perioada care va intereseaza (copii dupa cartea de munca/adeverinte...) cum se numea firma, unde isi avea sediul la acea data. Aceasta va trimite la Arhivele Nationale Judeteana.In cazul in care nu mai va detine arhiva firmei, vi se va comunica.Arhivele Nationale isi are sediul :Bd. Regina Elisabeta nr. 49, sector 5, Bucureşti, C-050013. Telefon: 021 / 315 25 03, 021 / 312 67 10.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua unde pot gasi arhivele trustul de constructii si izolați ... Tatiana78moraru Tatiana78moraru Bună ziua unde pot gasi arhivele trustul de Constructii si Izolați termice brașov din perioada 1976/1978? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Unde gasesc cartea de munca a tatalui meu? andreea-crina andreea-crina Tatal meu a fost angajat in perioada 1968-1982 la Intreprinderea de Calculatoare din Pipera.A plecat din tara in 1982 si nu si-a recuperat cartea de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! aveti cumva idee pentru firmele lubrifin brasov si ... Andra MC. Andra MC. Buna ziua! Aveti cumva idee pentru firmele Lubrifin Brasov si Meco SA cine sunt actualii arhivatori si de unde se pot obtine adeverinte privind grupa de ... (vezi toată discuția)