avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie acoperis - cui ii revine obligatia : vecinii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie acoperis - cui ii revine obligatia : vecinii sau asociatia?

Buna ziua. Acum 2 luni m-am adresat sefei de scara cu probleme legate de infiltratii prin acoperis (stau la etajul4) .Dansa mi-a zis ca fond de reparatii exista suficient, doar ca este nevoie de votul locatarilor pentru a efectua lucrarile de reparatii. am asteptat 2 luni, nimic. m-am interesat la un avocat care m-a sfatuit sa predau o cerere catre pres.asociatiei, chiar astazi am si predat cererea, in 2 exemplare cu nr de inregistrare. intrebarea mea ar fi: care este urmatorul pas? doamna administrator mi-a zis sa nu ma astept ca asociatia sa repare acoperisul, trebuie facuta o sedinta si decid locatarii. acum chiar va rog sa ma lamuriti am dat cererea degeaba? va multumesc anticipat.

Va multumesc ca mi-ati raspuns..Desi eu am facut acesti pasi adica depunerea cererii ,presedintele invoca tot felul de scuze.Iar cea mai buna scuza este aceea ca ,el ,nestrangand fondul de reparatii.nu-i poate ,,obliga'' pe locatarii de pe tronsonul in cauza sa contribuie cu cota care le-ar reveni din costul reparatiei..Asta imi spune in permanent...Si ,in fapt, doar doua familii invoca scuze ca nu au bani desi au bani sa-si modernizeze propriile apartamente permanent in timp ce eu adun apa din casa..si locuiesc exact sub mine si mai pretind ca nu adun suficient de repede apa si ii afecteaza si pe ei ..ca ma vor da in judecata sa le platesc zugraveala Asta este viata mea si nu stiu incotro sa ma indrept pentru ca vorbesc la pereti.Primaria nu face nimic ,,presedintele tergiverseaza pretinzand ca nu are solutii si nu m-as mira,la sistemul juridic pe care il avem sa ma trezesc pusa in situatia sa platesc daune pentru apartamentul lor!Deci ,intrebarea mea ar fi:care este organul abilitat sa amendeze locatarii care refuza sa contribuie la cheltuielile comune?Cine solicita amendarea dat fiind faptul ca presedintele ezita sa o faca?In aceasta situatie imi veti spune ca trebuie amendat presedintele dar cine ii da amenda?Primaria nu o va face...iar eu ma zbat intr-o situatie fara iesire si simt ca ma imbolnavesc!...Va multumesc!
Spuneti ca ati sesizat in scris presedintele. Acesta, impreuna cu administratorul, a cautat firme de profil, are un deviz estimativ al lucrarii, a introdus aceste cheltuieli in bugetul propus adunarii generale...? Iata cativa pasi care tin de obligatiile presedintelui si care nu costa nimic. Nu se cheltuiesc bani pentru a ajunge in acest stadiu.
Daca nu a facut nimic din toate acestea, schimbati presedintele si membrii comitetului. Sesizati primaria care poate sa-l cheme pe presedinte, poate da amenzi. Daca nu credeti ca primaria da amenzi va rog sa dati o cautare pe internet si-o sa gasiti multe cazuri concrete in care presedintii de asociatii au fost amendati de primarie.
Incercati si o asigurarea a locuintei care sa cuprinda si infiltratia apei din terasa sau acoperis. Acum, cand esre cald afara, zugraviti rapid tavanul si incheiati asigurarea prezentand asiguratorului apartamentul "in regula". Dupa cateva luni, cand se infiltreaza apa, sesizati la asociatie, sesizati asiguratorul...
Din cate stiu eu puteti face lucrarea pe cont propriu si apoi sa va indreptati contra asociatiei cu proces. Discutati serios cu presedintele asociatiei si eventual mergeti la un avocat si redactati o nota de atentionare (are un termen juridic care imi scapa), pentru ca vor suporta si cheltuielile de judecata si cele de executare. Pe moment luati folie de plastic (exista de 10m latime) si acoperiti totul cu ea, lipind-o pe margini cu smoala sau altceva si fizand-o cu nisip si bolovani. Mare atentie sa nu o gauriti la montare si sa asigurati scurgerea apei..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe moment luati folie de plastic (exista de 10m latime) si acoperiti totul cu ea, lipind-o pe margini cu smoala sau altceva si fizand-o cu nisip si bolovani. Mare atentie sa nu o gauriti la montare si sa asigurati scurgerea apei..


De ce nu faceti o firma de izolari terase, este cea mai nastrujnica idee !!!
=D>:D:beer:
la mama in bloc s-a reparat acoperisul doar la scara la care locuia ea si doar pe coloana ei! a reparat vecinul de la etajul trei si au platit doar cei de pe coloana respectiva ,,,,nu au platit toti de pe scara si toti de pe palier . A platit din banii lui si banii i-a recuperat de la cei de pe coloana respectiva ! Dar s-au inteles intre ei ! Depinde de comunicare , vecini , administratie! Va puteti izola acoperisul si singur fara nici o aprobare , dar pe banii dumneavoastra . Trebuie sa se faca izolarea doar pe partea dumneavoastra si cu acordul celor de pe coloana dumneavoastra si nu de pe palier daca nu e nevoie de izolare si pe partea lor!
Ultima modificare: Duminică, 7 Iulie 2013
kyrakyra_65, utilizator

Alte discuții în legătură

Responsabilitatea intretinerii partilor comune este a administratiei sau a proprietarilor afectati? maarkyM maarkyM Buna ziua, Am facut recent , la inceputul lui Iulie 2013, o sesizare scrisa semnata de vecinii de la etajul 4/4 catre asociatia de proprietari unde ... (vezi toată discuția)
Administratorul refuza accesul pe terasa pentru reparatii pluviala Anca_gabi Anca_gabi Buna ziua, Am cumparat de curand un apartament la etajul 4/4 in sectorul 3. In urma cu cateva zile pluviala a pocnit de la ploi deasupra apartamentului meu. ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea termica a acoperisului catalinmos catalinmos Buna ziua, Locuiesc in Brasov, intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari, un total de 35 de apartamente si din nefericire, locuiesc la etajul 4. S-a inceput ... (vezi toată discuția)