avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa tata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa tata

Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti si mie cum se procedeaza daca tatal meu a murit si a ramas mama mea si sora mea urmand sa impartim un apartament cu 3 camere care este pe numele tatalui meu inainte de casatorie deoarece sora mea vrea sa o dea afara pe mama mea din apartament. Mentionez ca eu nu locuiesc in acel apartament . Deasemenea va rog sa-mi spuneti cum se poate face succesiunea daca actele de proprietate ale apartamentului sunt la sora mea si nu vrea sa mi le dea si mie sa facem succesiunea.
Va multumesc anticipat.EEC
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 16:09, 5 Iulie 2013
In primul rand daca mai sunteti in termenul de optiune succesorala adica pana intr un an de la deces dati o declaratie autentica de acceptare a succesiunii la orice notar. Va trebuie certificatul de deces al tatalui. Apoi daca dvs va intelegeti cu sora dezbateti succesiunea la notar pe cale amiabila . Bunul fiind , bun propriu al tatalui, mama dvs va avea 1/4 si dvs cu sora impreuna 3/4. Adica apartamentul va fi impartit intre dvs 3, mama 2/8, dvs 3/8 si sora 3/8. Sora dvs nu poate sa o dea afara pe mama dvs din casa deoarece este si dansa coproprietar si beneficiaza de dreptul special de abitatie al sotului supravietuitor.
Daca nu va intelegeti trebuie sa apelati la instanta pentru dezbaterea succesiunii, nu inainte de a trece pe la notar si a lua o incheiere prealabila si obligatorie pentru instanta.
Daca dezbateti succesiunea pana in doi ani de la deces nu platiti nici impozit pe succesiune de 1% calculat la valoarea masei succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa moartea mamei gaby09 gaby09 BUNA SEARA !MA NUMESC GABRIEL SI AS DORI SI EU DACA SE POATE UN SFAT IN LEGATURA CU SUCCESIUNEA DUPA DECESUL MAMEI.MAMA MEA A DECEDAT ACUM 4 ANI SI NU SA FACUT ... (vezi toată discuția)
Drepturi după moartea tatalui Vasiliu Letitia Vasiliu Letitia Buna seara! Tatăl meu a murit acum 3 săptămâni și am rămas eu și mama. Avem un apartament cu doua camere in Buc,in care locuiește mama și o casa in ... (vezi toată discuția)
Succesiune daniela1975 daniela1975 Buna ziua, va multumesc pentru timpul acordat si sper ca aici voi gasi un raspuns la intrebarile mele:1.mama mea a murit acum 15 ani si tatal meu nu a facut ... (vezi toată discuția)