In cazul in care sunt invitat la medire intre salariat si firma in care lucrez,pentru un proces ce a avut loc intre mine si firma,in care in prima faza am castigat dar la recurs am pierdut si trebuie sa restitui suma ce am incasat-o,in urma executarii facute firmei,in sentinta definitiva si executorie,dar nu definitiva,am pierdut la recurs,daca nu onorez cu prezenta medierea ce urmeaza,mentionez ca mai am o contestatie in anulare in alt judet,termen octombrie 2013....
Medierea este o procedura voluntara, asa ca numai partile implicate in conflict, pot decide daca doresc sau nu, sa intre in procedura de mediere.
Contestatia in anulare nu opreste cursul executarii silite, dar daca o castigati se va desfiinta decizia sau sentinta anterioara, total sau partial si ajungeti la rejudecare.
Nu spuneti in postul Dvs cum s-a ajuns la mediere. Daca partile au fost trimise de judecator, trebuie sa mergeti la sedinta, altfel riscati o sanctiune.
Dvs sunteti intr-o situatie delicata... inteleg ca in recurs ati pierdut si acum trebuie sa restituiti niste bani . Parerea mea este ca ar fi sa mergeti la intalnire si sa incercati sa negociati inainte de pronuntarea unei decizii la contestatia in anulare. Participarea la mediere nu este de natura sa va afecteze drepturile procesuale, procesul mergand inainte. In cazul in care va intelegeti puteti renunta la contestatie.