avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata cotelor de intretinere lunara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata cotelor de intretinere lunara

Buna seara! Va rog sa ma sprijiniti cu o problema. Avem in bloc persoane care solicita scoaterea de la cotele de intretinere lunara incepand cu luna aprilie pana in noiembrie inclusiv. Aceste persoane locuiesc in bloc 15 zile, iar 15 sunt plecate si solicita scoaterea pe intreaga luna! In aceasta situatie jumatate din fiecare luna folosesc partile comune (lift, gaze, curent electric). Este corect sa fie scoase toata vara? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:38, 6 Iulie 2013
HG nr 1588/2007 Art. 17
(1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna; stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita in scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, conform hotararii adunarii generale;

In temeiul normei precizate,comitetul executiv al asociatiei de proprietari la cererea oficiala a proprietarului ,poate dispune scoaterea din evidenta strict a perioadei cat lipseste acesta
Pretentia de a fi exonerat de la obligatia parti comune perioada unei luni intregi,nu are temei legal
Daca sunteti in comitetul executiv, atunci va puteti face singuri aceste reguli, dupa cum vedeti in textul din HG.1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007.
Pentru persoanele care pleaca din apartament in vacanta sau oriunde altundeva si asta se intampla ocazional, a le scoate o luna de la plata cotelor repartizate pe numar de persoane, chiar daca lipsesc 15 zile, e un lucru normal si acceptabil.

Dar a face din asta o regula de luna de luna nu gasesc ca este normal si atunci comitetul poate stabili ca aceste persoane sa fie scutite de plata intretinerii 1 luna din 2 ...sau 1 luna din 3, depinde de cate zile de locuire se aduna sa faca 1 luna intrega si la cate luni....

Legea va da dreptul sa faceti un asemenea regulament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuielile comune ale locatarilor unei scari de bloc AdaZdravescu AdaZdravescu Buna ziua,va rog sa mi spuneti,exista o lege care prevede ca un proprietar care locuieste mai putin de 10 zile intr o luna in apartament,este scutit de la ... (vezi toată discuția)
0 persoane afisate la blocul unde nu locuiesc fgsnaura fgsnaura Buna seara,as avea si eu o intrebare detin un apartament in care nu sta absolut nimeni de cativa ani as dori sa stiu daca administratorul blocului poate sa ... (vezi toată discuția)
Reducere plata intretinere concediu gloria v. gloria v. Buna ziua, As dori sa stiu in ce conditii se poate reduce plata intretinerii pe perioada plecarii in concediu. Exista un numar minim de zile de la care ... (vezi toată discuția)