avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... termeni si conditii pt chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

termeni si conditii pt chirie

saluate,
doresc sa inchiriez un apartament si urmeaza sa inchei un contract cu proprietarul, am reusit sa negociez chiria la un pret convenabil , insa am cateva retineri, nu cunosc proprietarul l-am gasit din ziar si ma pot astepta la orice.
Am nevoie de sfatul dumneavoastra cu privire la contractul ce urmeaza sa-l inchei. Daca se poate un contract tip care sa cuprinda urmatoarele :
-garantia retinuta -160e
-chiria in avans pe 3 luni la pretul stabilit 3X160e
-plata chiriei se va face pe 3 luni de fiecare data
-durata de inchiriere 1 an
-data la care se face plata, iar daca nu reusesc sa i-au legatura cu propritarul sa livrez banii intr-un cont; asta sa nu-mi ceara penalizari
-pe durata inchirierii sa nu schimbe pretul
*si poate mai trebuie ceva mentionat ,( aparamentul este mobilat)
ma poate ajuta cineva sa-mi formuleze un asemenea contract? sunt de profesie tehnician service si nu am cunostinte pt a-mi face eu contractul.
Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: cipri_comiati , utilizator 12:46, 14 Martie 2009
Pentru asta există avocaţi. Nu vreau să fiu rău înţeles.

Cred că nici dumneavoastră nu mi-aţi spune cum să procedez, pas cu pas, pentru a-mi repara un aparat care face obiectul preocupărilor dumneavoastră profesionale.

Liviu S.Bordaş
Dat fiind faptul ca e forum cu avocati si consilieri juridici ma gandeam ca cineva ma poate ajuta....
themis a scris:

Cred că nici dumneavoastră nu mi-aţi spune cum să procedez, pas cu pas, pentru a-mi repara un aparat care face obiectul preocupărilor dumneavoastră profesionale.

Liviu S.Bordaş

Activez si eu pe forumuri din domeniul meu ( service gsm) iar daca un user cere ajutor il ajut si eu chiar si pas cu pas, doar e forum ,

multumesc oricum si imi cer scuze daca am fos indiscret pt ca am cerut un serviciu pt car in mod normal se plateste...
Multumesc
La un moment dat nu mai intelegeam ce parte veti fi in contractul de inchiriere ,pentru ca sunteti dispus sa acceptati niste conditii cam...dure si va spun acest lucru din experienta mea(inchiriez apartamentul unei prietene de ceva vreme)
Termenii unui contract trebuie respectati,nu aveti de ce sa va faceti probleme cu privire la chirie cata vreme este clar specificat cuantumul acesteia.
Cu siguranta locatorul are un contract pregatit dar asigurati-va si ca altii isi asteapta randul...inainte sa fiti dispus la asemenea conditii. Mult succes!
cipri_comiati a scris:

Dat fiind faptul ca e forum cu avocati si consilieri juridici ma gandeam ca cineva ma poate ajuta....
themis a scris:

Liviu S.Bordaş

Activez si eu pe forumuri din domeniul meu ( service gsm) iar daca un user cere ajutor il ajut si eu chiar si pas cu pas, doar e forum ,

multumesc oricum si imi cer scuze daca am fos indiscret pt ca am cerut un serviciu pt car in mod normal se plateste...
Multumesc

Problema dumneavoastra nu este susceptibila de a fi rezolvata de genul: Pasul 1 next pasul 2, next ... next pasul n.
(poate ca exemplul ales de Themis nu a fost cel mai fericit, cu toate ca era sugestiv).
Asadar pe forum raspundem la intrebari, dam sfaturi, ne contrazicem (suntem juristi, si avem contradictia in gene) insa nu prestam servicii Exista unele modele de contracte in sectiunea potrivita, la care puteti apela in mod gratuit, insa intocmirea unui contract personalizat este un serviciu, pentru care ( da, asta e viata!), se percepe un onorariu. Daca cel de pe forumul service gsm nu se descurca in formula "service gsm in ten easy steps" si va cere sa faceti d-voastra ceea ce trebuie facut ii veti percepe o taxa pentru serviciu. La fel procedam cu totii. Asadar sfaturile si parerile sunt gratuite. Munca este pe bani.
legea 114/96 te invata ce trebuie sa contina un contract de inchiriere=D>=D>

Alte discuții în legătură

Care poate fi suma corecta pt. chiria lunara pt. o antena gsm 150 kg a unui provider internet viorel-serea viorel-serea avem solicitare pt. instalarea unei antene de 150 kg pe casa liftului si nu stiu ce chirie lunara sa solicit. este o firma de servicii IT (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere ursulina ursulina Bună seara şi La Mulţi Ani! Avem nevoie de o îndrumare şi anume, ca administrator de asociaţie , împreună cu Comitetului executiv am vrea să ... (vezi toată discuția)
Majorare chirie c.carla c.carla am un contract de inchiriere intre mine pers fizica si o societate comerciala in contract nu se scrie nimic despre posibilitatea de modificare a chiriei pot ... (vezi toată discuția)