avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... termeni si conditii pt chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

termeni si conditii pt chirie

saluate,
doresc sa inchiriez un apartament si urmeaza sa inchei un contract cu proprietarul, am reusit sa negociez chiria la un pret convenabil , insa am cateva retineri, nu cunosc proprietarul l-am gasit din ziar si ma pot astepta la orice.
Am nevoie de sfatul dumneavoastra cu privire la contractul ce urmeaza sa-l inchei. Daca se poate un contract tip care sa cuprinda urmatoarele :
-garantia retinuta -160e
-chiria in avans pe 3 luni la pretul stabilit 3X160e
-plata chiriei se va face pe 3 luni de fiecare data
-durata de inchiriere 1 an
-data la care se face plata, iar daca nu reusesc sa i-au legatura cu propritarul sa livrez banii intr-un cont; asta sa nu-mi ceara penalizari
-pe durata inchirierii sa nu schimbe pretul
*si poate mai trebuie ceva mentionat ,( aparamentul este mobilat)
ma poate ajuta cineva sa-mi formuleze un asemenea contract? sunt de profesie tehnician service si nu am cunostinte pt a-mi face eu contractul.
Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: cipri_comiati , utilizator 12:46, 14 Martie 2009
Tot ceea ce citesti te poate invata cate ceva.
Diferenta se face acolo unde citesti foarte mult sau foarte putin raportat la ceea ce este de citit in total.
Teoretic, orice om cu o capacitate iesita din comun poate redacta un contract precum un avocat.
Daca nu are o capacitate iesita din comun poate reusi un contract, doar ca difera ceea ce iese, in privinta efectelor juridice a respectivului contract.Si daca ne tot invartim asa ajungem sa ne intrebam exact ceea ce a intrebat userul.Prinurmare, rezultatul consta intr-o intrebare la care s-a raspuns dar nu s-a apreciat a fi un raspuns.:)

avocat Claudiu Lascoschi

cipri_comiati,
Va puteti descurca si singur in momentul in care aveti un model in fatza... Cred ca gasiti un asemena model la sectiunea "Documente utile” – in dreapta... ecranului. Oricum, am convingerea ca nu ati cerut sa scrie cineva un contract personalizat, pt ca ati specificat: "contract tip” – cred ca ati fost inteles gresit.

mars_on_line v-a scris care e principalul act normativ ce reglementeaza inchirierea locuintelor: Legea nr. 114/1996 – Legea locuintei (cu modificarile aferente).
Poate e bine sa cereti proprietarului un extras de carte funciara, sa fiti sigur ca (mai) e proprietarul apartamentului...

Structura ar fi cam aceasta: parti contractante; obiectul contractului (inchirierea de catre dv a apartm... - adresa); termenul de contract (durata, daca mai poate fi prelungit sau nu, orice modificare se anunta cu N zile inainte), chiria (cat ati stabilit) – ar fi bine sa precizati ca nu dv veti plati impozitul pe cladire...; plata chiriei (cum platiti – ordin de plata sau numerar - din 3 in 3 luni – in avans – data, modalitati, persoane care pot primii banii de la dv; e bine sa specificati ca veti primi o chitanta de mana cand platiti direct etc); obligatiile locatorului (sa predea spatiul cu PV – pt "inventar); obligatiile locatarului (adica ale dv): plata chiriei la termen, sa folositi spatiul cf destinatiei, sa restituiti bunul in aceeasi stare la sfarsitul perioadei...; alte obligatii (eventual); litigii (cum va intelegeti in caz de distrugere; anulare, completare, modificare la contract – nu se fac unilateral etc
"Prezentul contract se incheie in 3 exemplare originale” – formula de incheiere (unul; pt dv, unul pt proprietar si unul pt Finante – proprietarul trebuie sa plateasca impozit pt venitul din chirii, dar e treaba lui ce face...) Semnaturile si data la care contractul e incheiat.
Sa nu schimbe pretul nu stiu daca e avantajos pt dv, pt ca platiti in euro si valoarea acestei monede ar putea creste...
Un model tip de contract veti gasi si cautand pe net "model de contract” (sau variante).
Va multumesc pentru raspunsuri si sfaturi, in cele din urma am reusit sa-mi fac contractul de inchiriere, a iesit ok, mi-am atins scopurile in contrac si totul a fost oky ;)

va multumesc pt ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care poate fi suma corecta pt. chiria lunara pt. o antena gsm 150 kg a unui provider internet viorel-serea viorel-serea avem solicitare pt. instalarea unei antene de 150 kg pe casa liftului si nu stiu ce chirie lunara sa solicit. este o firma de servicii IT (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere ursulina ursulina Bună seara şi La Mulţi Ani! Avem nevoie de o îndrumare şi anume, ca administrator de asociaţie , împreună cu Comitetului executiv am vrea să ... (vezi toată discuția)
Majorare chirie c.carla c.carla am un contract de inchiriere intre mine pers fizica si o societate comerciala in contract nu se scrie nimic despre posibilitatea de modificare a chiriei pot ... (vezi toată discuția)