avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SRL

Buna ziua,

Doresc sa infiintez o firmă - SRL - într-o localitate rurală dintr-un alt judeţ decât cel de reşedinţă.

Locaţia pentru construcţia sediului social aparţine mamei (doresc să construiesc în curtea casei).

Care sunt paşii ce trebuie parcurşi? Doresc să înfiinţez firma, apoi să construiesc spaţiul de lucru, astfel încât toate cheltuielile aferente construcţiei să poată fi deduse.

Sunt nedumerită pentru că în documentaţia de înfiinţare a unei societăţi se precizează faptul că e nevoie de dovada sediului social. În cazul prezentat de mine care ar putea fi sediul social? Precizez faptul că nu vreau să înfiinţez societatea cu sediul social în locuinţa pe care o deţin în prezent.

Mulţumesc anticipat pentru clarificări!
Cel mai recent răspuns: Alina Grigoriu , Avocat 06:20, 12 Iulie 2013
Sediul este un element important la infiintarea unei societati, acest lucru fiind reglementat cu multa rigoare atat in legislatia din Romania cat si in cea europeana. Daca nu doriti sa aveti sediul la actualul domiciliu care inteleg ca se afla in alt judet, incheiati un contract de comodat ( acest act va face dovada folosintei spatiului respectiv cu societatea in curs de constituire) cu mama si va stabiliti sediul societatii acolo. Sediul societatii se poate schimba ori de cate ori doriti, bani sa aveti.
Daca nu dispuneti de sediu social pentru moment, ar mai fi solutia legala de gazduire sediu social la un cabinet de avocatura. Aici gasiti mai multe detalii despre acest serviciu juridic:
[ link extern ]
Sediul social nu poate fi declarat pe teren, ci este nevoie de o constructie. Aveti varianta sa declarati sediul social de exemplu, printr-un contract de comodat, la mama dvs, putand in acest sens sa construiti ulterior si cladirea pe care o doriti pe terenul ramas. Sau puteti ulma sfatul colegului meu, putand sa declarati, insa numai temporar, pe termen de maxim 1 an, sediul la un cabinet de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma la sat/comuna dixmax dixmax Buna ziua doresc sa infiintez o firma cu sediul la sat/comuna, si caut un avocat localizat in mediul rural care poate oferi gazduire sediu social. Stie ... (vezi toată discuția)
Sediu social firma danabengy danabengy Buna, am o intrebare: eu si sotul meu dorim sa infiintam o firma, dar nu avem sediu social. Avem o casa la tara care a fost a socrilor mei, ambii decedati, ... (vezi toată discuția)
Sediu social/punct de lucru Almaris Almaris Am infiintat de curand un S.R.L. (prestare servicii)si pentru ca stau cu chirie am ales varianta unui sediu social la un cabinet de avocatura. Ce mi-a scapat ... (vezi toată discuția)