avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea programului din hotararea de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea programului din hotararea de divort

Buna ziua, intampin o probleba legata de programul de vizita, daca ma puteti ajuta cu o sugestie sau ce pasi sa urmez in ceea ce priveste nerespectarea programului de vizita. Copilul a fost dus la bunici pe perioada vacantei de vara fara sa fiu de acord. Stabilit fiind ca o luna copilul sa locuiasca cu mine (de abia asteptam sa vina vacanta). Mama copilului m-a anuntat ca pleaca la bunici "oricum". Am convingerea ca bunicii maternali cat si mama copilului fac totul sa o indeparteze de mine.
Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 01:03, 12 Iulie 2013
Nu va ramane decat sa apelati la forta coercitiva a legii. Luati hotararea judecatoreasca si mergeti la un executor judecatoresc, acesta urmand sa faca demersurile necesare punerii in executare.
credeam ca e mai bine sa incerce cu medierea inainte de a traumatiza un copil prin executarea acelei hotarari!de cele mai multe ori cand este vb de executarea silita a pensiei de intretinere sau plangeri penale de abandon de familie se raspunde:"cu vb buna ati incercat?mergeti la un mediator!"
trimitet-i o notificare ( prin avocat ) prin care sa- i puneti in vedere sa execute de buna-voie hotararea veti apela la executare silita. nu vad ce sa ajute medierea in cazul asta....
av.antoanelageaman a scris:

trimitet-i o notificare ( prin avocat ) prin care sa- i puneti in vedere sa execute de buna-voie hotararea veti apela la executare silita. nu vad ce sa ajute medierea in cazul asta....


O notificare nu ar rezolva probabil nimic. O executare silita este traumatizanta pentru copil si va alimenta razboiul , sicanele iar viata celor 3 va deveni un cosmar. Prin mediere se poate identifica motivul pentru care mama nu doreste sa dea copilul, poate are ceva de reprosat sotului referitor la comportamentul fata de copil, considera mediul in care traieste tatal neprietenos pentru copil, nu are incredere ca poate avea grija de el etc. Ulterior se poate gasi o rezolvare care sa convina ambelor parti: sa se amane perioada de o luna in care revine tatalui, sa se imparta in mai multe perioade mai mici, sa se aduca imbunatatiri locuintei tatalui etc. Titul adaptat problemei principale (motivului). Cel mai important in acest moment ar fi explicatia mamei pentru un astfel de comportament.
In cazul de fata ma tem ca trebuie sa ii dau dreptate doamnei avocat, nici eu nu vad la ce ar folosi medierea. Vorbim despre nerespectarea unei hotarari judecatoresti dle coleg.....in cadrul procesului au fost analizate intr-un fel sau altul toate aspectele pe care le-ati enumerat si judecatorul a decis.
Dna desirelia75... traumatizanta poate fi si executarea (desi executorul nu merge sa smulga copilul din bratele mamei), traumatizanta poate fi si lipsirea minorului de suportul unuia dintre parinti... eu nu ma pot lansa in speculatii pe aceasta tema. Am indicat numai modalitatea de rezolvare legala a problemei

Alte discuții în legătură

Cum as putea modifica un acord de mediere realizat in anul 2012? lucian2206 lucian2206 In anul 2012 a fost incheiat un acord de mediere pentru a divorta. S-a emis o hotarare judecatoreasca pe care fiecare parte trebuia sa o respecte, acest lucru ... (vezi toată discuția)
Executare silitã program vizitã minori Martonze Martonze Există un program de vizită minor de sâmbătă pănă duminică. În urma refuzului copilului, tatăl cere executarea silită. Conform art. 909 NCPC, ... (vezi toată discuția)
Drept vizitare minor d_dadi d_dadi va rog sa ma sfatuiti daca tatal printr-o hotarare ramasa definitiva care spune,,stabileste in favoarea paratului-reclamant un program de vizitare a ... (vezi toată discuția)