avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ghena blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ghena blocului

Blocul in care locuiesc, un bloc vechi din 1930, are o ghena cu burlan ce deserveste cele 5 etaje ale blocului, printr-o curte interioara. La subsolul blocului s-au mutat de 3 ani, doi tineri. Intre timp acestia au facut un copil.
Familia de la subsol solicita desfiintarea ghenei, respectiv a burlanului, deoarece zgomotul aruncarii gunoielor deranjeaza copilul.
Raspunsul dat de Asociatie a fost: la cumpararea apartamentului de la subsol, au stiut de existenta ghenei, dar si a burlanului.
Cei de la subsol au facut reclamatie la Sanepid.
Are dreptul sa desfiinteze sanepidul ghena si burlanul care sunt, repet,sunt din 1930?
Poate o asociatie de proprietari sa nu aiba o ghena?
Care este cadrul legal prin care asociatia poate raspunde acestei solicitari?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:45, 7 Iulie 2013
Cadrul legal este acordul de asociere unde descrieti proprietatea comuna.
Aveti dreptate sa motivati asa cum ati facut-o. Cand s-au mutat au stiut de acea ghena si, oricum, nu cred ca aveti alt loc si alt mod de depozitare a gunoaielor.
Subsolul blocului detine spatii cu destinatia de locuinta ?
Pretentia locatarilor de la apartamentul din subsolul imobilului,nu are temei legal,avand in vedere statutul de parte comuna a instalatiei respective
Asociatia de proprietari poate raspunde locatarilor respectivi imposibilitatea dezafectarii partii comune de instalatii care deserveste o parte a proprietarilor
Totodata locatarii respectivi pot desfasura demersuri concrete pentru izolarea fonica a peretelui invecinat tubulaturii de colectare deseuri menajere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare contestabila in ag gambette gambette A fost hotarata inchiderea pe perioada nedeterminata prin montare suporti lacate la capacele gurilor de acces prevazute la tubulatura ghenei de gunoi menajer ... (vezi toată discuția)
In urma cu cativa ani, asociatia a schimbat ghena (tubulatura) ... lucianan lucianan In urma cu cativa ani, Asociatia a schimbat ghena (tubulatura) veche cu una noua. Cea noua este mult mai subtire si orice se arunca, face zgomot de tobe. Am ... (vezi toată discuția)
Solutie depozitare gunoi Costica33 Costica33 Astept de citiva ani sa se gaseasca o solutie de depozitare a gunoaielor care nu se pot arunca pe ghena de gunoi, in afara blocului. In ghena este spatiu ... (vezi toată discuția)