avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... In urma cu cativa ani, Asociatia a schimbat ghena ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

In urma cu cativa ani, Asociatia a schimbat ghena (tubulatura) ...

In urma cu cativa ani, Asociatia a schimbat ghena (tubulatura) veche cu una noua. Cea noua este mult mai subtire si orice se arunca, face zgomot de tobe. Am niste vecini la etajele superioare care in fiecare dimineata la ora 7 arunca gunoi, urmat de altii la scurt timp, samd. Suficient cat sa disturbe somnu. Inainte de schimbare, trebuia o punga de borcane, ca sa se auda ceva, acum absolut orice sac se aude cum coboara de sus pana jos. Ghena trece pe langa dormitorul meu, eu nu vreau sa ma trezesc la 7, vecinii chiar daca s-au pus afise (un Presedinte mai vechi a inteles problema si macar a pus niste afise), le rup si ignora. Am incercat sa izolez fonic pe etajul meu (cu niste materiale ce m-au costat cateva sute de lei si cateva ore de munca), dar fiind bloc de beton, sunetul se transmite de la etajele superioare fara nici o problema.
Am gasit aceasta lege care spune ca ghena de gunoi trebuie izolata fonic [ link extern ] .
Imi poate sugera cineva un urmator pas?
Cel mai recent răspuns: lucianan , utilizator 14:21, 13 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Norma la care faceti referire intra in obligatia executantului lucrarii,respectiv a celui care a instalat noua tubulatura
Cum dv precizati ca tubulatura de preluare si deversare resturi menajere a fost executata in urma cu cativa ani,nu se mai pune problema impunerii executantului sa remedieze deficientele de confort
Daca intentionati izolarea fonica a tubulaturii ghenei de gunoi,sesizati oficial asociatia de proprietari ,discutati daca exista interesul de suportare costuri aferente materiale +manopera
Din pacate daca nu au nici un interes direct sa remedieze, atitudinea e de genul "daca nu ploua in casa cuiva nu e problema". Sau "doar tu te plangi deci nu e problema". M-au tinut asa si cu o teava defecta a traseului comun in dreptul apartamentului meu (era desprinsa din fixarea originala si oricand folosea cineva apa pe coloana, vibra si se lovea de alta teava pentru 1-2 minute) . Inclusiv firma de mentenanta a constatat si a spus ca trebuie reparat dar Comitetul a amanat cu lunile pana le-am dat notificare prin avocat - pentru ca nu era problema lor directa. Dupa care comentariul a fost ca "hai domne' ca nu trebuia sa trimiteti asa prin avocat". Confortul psihic nu este un factor de luat in calcul la ei, incerc de 2 ani sa vorbesc cu vorba buna, cu notificari scrise, samd. Banii nu sunt o problema (Asociatia are bani suficienti), m-am oferit inclusiv sa platesc eu unele dar nu au fost de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ghena gunoi amplasata prea aproape de geam Tiberiu9 Tiberiu9 Buna ziua! Am o problema cu amplasarea unei ghene de gunoi a blocului vecin la o distanta mai mica de 5 metri de geamul meu. Administratia blocului in care ... (vezi toată discuția)
Ghena blocului armeneasca armeneasca Blocul in care locuiesc, un bloc vechi din 1930, are o ghena cu burlan ce deserveste cele 5 etaje ale blocului, printr-o curte interioara. La subsolul blocului ... (vezi toată discuția)
Bloc nou probleme tavan darky1 darky1 Buna ziua, Mi-am cumparatdecurand un apartament nou intr-un bloc nou. Insa de cand m-am mutat am descoprit ca izolarea fonica prin tavan si peretii comuni e ... (vezi toată discuția)