buna ziua ,
am o intrebare la care sper ca cineva imi poate raspunde si anume: mai exista in codul rutier prevederea comform careia daca un dosar nu este solutionat de instanta in termen de un an fapta se prescrie iar permisul se restituie titularului?
multumesc anticipat pentru raspunsuri
Nu Codul Rutier prevede asa ceva, ci Codul de procedura civila. Este vorba despre perimarea cererii de chemare in judecata.
Art. 416 - Cererile supuse perimării
(1) Orice cerere de chemare în judecată, contestație, apel, recurs, revizuire și orice altă cerere de reformare sau de retractare se perimă de drept, chiar împotriva incapabililor, dacă a rămas în nelucrare din motive imputabile părții, timp de 6 luni.
(2) Termenul de perimare curge de la ultimul act de procedură îndeplinit de părți sau de instanță.
(3) Nu constituie cauze de perimare cazurile când actul de procedură trebuia efectuat din oficiu, precum și cele când, din motive care nu sunt imputabile părții, cererea n-a ajuns la instanța competentă sau nu se poate fixa termen de judecată.
Partaj
malacica
Cand se perima un doasar de partaj care este suspendat din 20.06.2014 pentru neplata onorariu expert constructii civile.Doresc sa repun pe rol acest dosar. (vezi toată discuția)
Ce inseamna
Dalla
Buna seara!am o mare nelămurire referitoare la un proces referitor la consfiintire acord mediere.după 3procese, am primit verdictul \"constată perimata ... (vezi toată discuția)