avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce inseamna \
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce inseamna

Buna seara!am o mare nelămurire referitoare la un proces referitor la consfiintire acord mediere.după 3procese, am primit verdictul "constată perimata cererea".soluția pe scurt:admite exceptia perimarii acțiunii.constată perimata acțiunea formulata de soții....cu drept de recurs în termen de 5zile de la pronunțarea la tribunalul...cererea si motivele de vor depune la judecătoria. ..ce inseamna asta? Ca nu am inteles nimic de la d-na presedinta
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
Dalla, utilizator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:04, 26 Noiembrie 2017
Perimarea este o forma de stingere a procesului cand:

Perimarea cererii
Art. 416
Cererile supuse perimării
(1) Orice cerere de chemare în judecată, contestaţie, apel, recurs, revizuire şi orice altă cerere de reformare sau de retractare se perima de drept, chiar împotriva incapabililor, dacă a rămas în nelucrare din motive imputabile părţii, timp de 6 luni.
(2) Termenul de perimare curge de la ultimul act de procedură îndeplinit de părţi sau de instanţă.
(3) Nu constituie cauze de perimare cazurile când actul de procedură trebuia efectuat din oficiu, precum şi cele când, din motive care nu sunt imputabile părţii, cererea n-a ajuns la instanţa competentă sau nu se poate fixa termen de judecată.

Puteți introduce o nouă cerere dacă aveți un acord de mediere. Formulați o cerere de consfințire a acordului de mediere și depuneți la dosar documentele pe care vi le va indica mediatorul cauzei.
Deci în niciun caz nu am terminat cu divorțul.problema e ca sotul s-a răzgândit intre timp si nu mai vrea sa semneze sau sa meargă în instanța. A facut tot posibilul si de cate ori ne-a chemat a spus ca nu se poate invoi de la servici.si,da,ultima chemare în instanță a fost în aprilie dar nu ne-am prezentat,atunci chiar nu m-am putut invoi ca am avut o certificare
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
Dalla, utilizator
Asta inseamna ca, trebuie reluata toata procedura divortului, fie pe calea medierii,pe cale notariala sau,judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere dinculeanu dinculeanu buna ziua , am o intrebare la care sper ca cineva imi poate raspunde si anume: mai exista in codul rutier prevederea comform careia daca un dosar nu este ... (vezi toată discuția)
Partaj malacica malacica Cand se perima un doasar de partaj care este suspendat din 20.06.2014 pentru neplata onorariu expert constructii civile.Doresc sa repun pe rol acest dosar. (vezi toată discuția)
Exceptia perimarii Lucian_bz Lucian_bz Buna ziua tuturor. Este vorba de un dosar depus la judecatorie pentru obtinerea personalitatii juridice in decembrie 2013, a fost suspendat pentru depunerea ... (vezi toată discuția)