avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT

Sotia a depus divortul.Avem copii dar sunt majori.Eu sunt de acord cu divortul .Multumesc lui DUMNEZEU ca a plecat.Anul trecut am aflat ca imi este infidela,am dovezi dar totusi am iertato pentru ca sa nu afle copii si nepotii.Dupa 7 luni sa intilnit cu amantul si s-au impreunat urmandul in SPANIA.Pe data de 28-06-2013 a depus divortul iar pe 29-07-2013 a plecat cu amantul in SPANIA, fara sa stiu nimic,dar mi-a lasat un bilet unde invoca niste motive si spune ca ne intilnim la tribunal.Ea are 2 martori eu pot sa pun 10.Dar nu vreau ca cei 31 de ani de casnicie sa sfarseasca intro albie de porci.Cu respect va intreb, ce trebuie sa fac? la prima infatisare
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:00, 8 Iulie 2013
Discutati cu sotia si solicitati desfacerea casatoriei prin acord.
Am incercat sa i-au legatura cu ea dar nu-mi raspunde la apeluri.
Deci trebuie sa astept pana la prima infatisare.Eu am citit dosarul de divort .M-ai este nevoie sa depun o intimpinare la dosar daca voi fi de acord cu divortul?
Daca lucrurile sunt clare intre Dvs si procesul priveste numai divortul (nu s-a cerut si partaj) puteti sa nu uzati de acest drept..... asteptati stabilirea primului termen de judecata. Depunerea unei intampinari are ca rezultat imediat prelungirea intregului proces.... intampinarea va fi comunicata sotiei... se va da un termen pentru raspuns s.a.m.d.

Discutati pe holul judecatoriei inainte de prima sedinta si cand se va striga dosarul va prezentati impreuna si solicitati desfacerea casatoriei prin acord.

Ca alternativa, daca nu puteti discuta cu sotia si vreti sa va asigurati ca lucrurile se vor desfasura cum va doriti, puteti apela la un mediator din orasul Dvs si, inainte de primul termen, sa incheiati un acord pe care il depuneti la primul termen solicitand instantei sa ia act. In acest caz nu se va mai face nici o discutie pe fond in sala de judecata.
Vorbiti cu ea la termen daca vine.
Puteti divorta amiabil prin acord.
Daca nu vine vorbiti cu avocatul ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul si partajul dupa 22 de ani de casatorie guzi guzi Sotia a intentat divort ,prima infatisare avem in luna ianuarie 2012 ,eu sunt de acord cu divortul dar nu sunt de acord cu motivele divortului.Eu o acuz de ... (vezi toată discuția)
Divort - cauza infidelitate . ce se intampla cu copilul ? DionaDiana DionaDiana Va rog sa ma ajutati cu o parere avizata daca puteti. In cazul unei casatorii de 6 ani in care sotul inseala , cum va decurge divortul ? Sotia a vorbit ... (vezi toată discuția)
Divort dicnor dicnor Buna ziua. O intrebare: unul din soti doreste neaparat divortul pe motiv de infidelitate a celuilalt ( o gelozie extrema nefundamentata de ceva ) dupa o ... (vezi toată discuția)