avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... numere rosii expirate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

numere rosii expirate

Buna tuturor! In data de 23 ianuarie am fost oprit de un echipaj de politie si mi-au cerut dovada de cirulatie provizorie, aceasta fiind expirata mi s-a intocmit dosar penal, retinere permis si eliberare dovada fara drept de circulatie. Intre timp am fost chemat sa dau declaratie de clementa. Cum nu am mai primit nici o citatie am fost la politie sa vad daca au inaintat dosarul spre parchet, mi-au spus ca da dupa care am fost la parchet si mi-au spus la ce procuror e dosarul si sa astept sa-mi vina citatie care nu cred ca va veni curand daca el inca nu s-a ocupat de dosarul meu desi a trecut o luna de zile de cand este la el. Intrebarea mea este daca pot sa-mi recuperez mai repede permisul sau sa imi dea ceva dovada procurorul pana la solutionarea cazului deoarece eu nu lucrez in oras si imi trebuie permis pentru a ma deplasa la locul de munca. Si inca ceva daca mi-am inmatriculat masina pot sa o folosesc ca proba la dosar pentru a-mi inapoia mai repede permisul.Tin sa precizez ca alte antecedente penale nu am avut nici macar o amenda, si sunt incepator nu am stiut cat de grava este situatia dar nam avut ce face. Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 12 Martie 2009
dodo7, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mutulika , utilizator 13:01, 1 Iunie 2009
M-am interesat si am aflat ca : in caz de infractiune (cazul meu nr. rosii expirate) se retine permisul si se elibereaza dovada fara drept de circulatie iar acesta se restituie proprietarului dupa ce este scos de sub urmarirea penala. In caz de contraventie se retine permisul dar se da dovada cu drept de circulatie de 15 zile dupa care poti sa ti-o prelungesti pana la solutionarea cazului insa aici se poate lasa si cu suspendarea permisului. Si acum as vrea sa va intreb dupa atribuirea dosarului unui procuror acesta in cat trebuie sa solutioneze cazul? Si daca ma-ti putea ajuta sa formulez o cerere catre procuror de urgentare a dosarului , problema e ca am mare nevoie de permis pentru a merge la munca si daca nu rezolv curand m-as putea alege si fara serviciu.:(
Buna ziua, numele meu este Danilo ,mi-a retinut permisul de conducere deoarece in data de 10.03.2009 duceam la mecanic o masina care ii fusese numere expirate,in schimb mi-a dat o dovada in care mi-a scris ca am condus un autovehicol cu numere false , dar numerele nu erau false erau expirate, doresc sa mai mentionez ca sunt de cetatenie italiana.de la retinerea permisului au trecut deja 45 de zile , si mi-au comunicat ca dosarul nu l-au trimis la procuratura deoarece asteapta sa imi vin cazierul de la Bucuresti.Nu am cazier in Romania si am verificat in legea rutiera si in dictionarul roman ca "fals" nu corespunde cu" expirat", cred ca de fapt nu trebuia sa ma bage in art 85(2)
Va rog sa imi dati daca puteti un raspuns cat mai repede cu putinta.
va multumesc
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2009
gmd legno srl, utilizator
Te duci la parchet afli care procuror te ancheteaza si depui o cerere la procuror sati elibereze dovada(dovada aia care zici tu ca ii fara drept ii defapt cu drept dar tre aprobata pe verso iti trece perioada deci so ai la tine) tio aproba procurorul/ea(pe o perioada pe care vrea el) si te duci cu ea la politia rutiera tio stampileaza si ai voie sa conduci.Si eu am patit la fel:(( numa problema ii ca fapta sa intamplat in Timisioara iar eu sunt din Oradea si stau si eu de 8 luni dejea si nici macar o scrisoare si tot ce mia facut mia prelungit dovada din 15 ianuarie pana-n 13 febroarie la solicitarea mea desigur. Mult noroc si bafta
LEXMAN a scris:

Agentul a procedat in mod gresit.
In cazul infractiunii de "conducere neinmatriculat" (cu nr. expirate) prev de art. 85 alin. 1 din OUG 195/2002 se retine permisul, DAR dovada se da cu drept de circulatie (30 de zile).
Ce trebuie sa faceti :
1. solicitati Parchetului o "adeverinta" din care sa rezulte incadrarea faptei.
2. Mergeti cu adeverinta la Seful Serviciului Politiei Rutiere (din cadrul IPJ) si solicitati eliberarea unei DOVEZI CU DREPT DE CIRCULATIE. (agentul constatator nu mai poate indrepta eroarea)
3. Urmeaza ca apoi sa prelungiti dovada pana la solutionarea dosarului penal.
Solutia va fi SUP cu amenda administrativa mai mica de 1000 RON.



Solutia va fi SUP cu amenda administrativa mai mica de 1000 RON. Cam asta ar fii solutionarea?????rasp pls ca is in aceiasi situatie
Eo am risolvat problema in 60 zile cu amenda amm. 800 ron. Te duci o dai un telefon la politia care a facut proces verbal ceri nr. dosar si numele procuror. Te duci da procuror ceri dovada de condudere pentru 30 zile si te roghi ca termine mai rapid dosar. Dac vrei dai esame 13 su 15 de redobandire permis asta te scote 30 zile mai scurt (eo l'am facut nu e greu )problema este ca trebuia ca dai esame in Oradea si te duci in timis pentru dovada si cerere de reducere.
Suces
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2009
gmd legno srl, utilizator

Alte discuții în legătură

Conducere auto cu nr. rosii expirate, fara sa stiu. marin82 marin82 Buna seara. Am fost oprit in trafic de un echipaj de politie care s-a luat dupa mine cu girofarul si sirena pornita desi nu facusem nimic. Am oprit imediat iar ... (vezi toată discuția)
Conducere cu numere de inmatriculare provizorii expirate sebastian.34 sebastian.34 am condus masina de firma cu numerele provizorii expirate. am fost oprit de politie mi-au retinut permisul si numerele. am cerut sa fiu escortat de politie ... (vezi toată discuția)
Sup si permis retinut - de cand incepe perioada de suspendare? terence terence Am primit scoaterea de sub urmarire penala prin urmare am permisul suspendat 90 zile. Permisul mi-a fost retinut pe 12 ianuarie fara drept de circulatie asta ... (vezi toată discuția)