Buna ziua,
Am urmatoarea intrebarea: prin hotarire judecatoreasca s-a stabilit reintegrarea unui salariat si calcularea drepturilor cuvenite pentru perioada aprilie 2001-dec.2010.In vederea stabilirii punctului de pensie si pentru a rectifica declaratiile nominale pentru perioada mai sus amintita, cum este corect si legal calcularea CAS , la brutul indexat sau la brutul neindexat.
Este corect ca indexarea sa se aplice la venitul brut dupa calculul si retinerea contributiilor.Precizez ca drepturile se calculeaza pentru perioada 2001-2010.Ce cod fiscal se aplica cel valabil in 2010, sau cel valabil in 2013.
Va multumesc anticipat pentru raspuns
Bine, mi se pare logic sa se folosesca normele legale valabile la data pentru care se constituie drepturile salariale.Va rog sa-mi dati un raspuns cum calculez contributiile_obligatiile salariatului reintegrat, ce baza de calcul sa iau, brutul cuvenit la valoarea istorica(adica asa cum ar fi fost daca ar fi lucrat 2001-2010 aplic cotele valabile atunci si obtin un venit net impozabil pe care-l actualizez retin impozitul si dau restul de plata actualizat))sau actualizez brutul cu indicele pretului de consum,calculez si retin contributiile pentru asigurari?, deci fixez intrebarea care brut se ia ca baza de calcul a contributiilor , cel istoric sau cel actualizat cu IPC.?
- prin calcularea contributiilor la brutul istoric persoana va beneficia de o pensie comparabila cu a colegilor care au lucrat zi de zi:
- prin calcularea contributiilor la brutul actualizat cu IPC, toate contributiile se maresc proportional.iar punctul de pensie se dubleaza , chiar se tripleaza,
Am facuta aceasta precizarea tinind cont ca angajatorul este unitate finantata de la bugetul de stat,si atit drepturile cuvenite persoanei integrate,contributiile obligatiile angajatului si a angajatorului sunt achitate tot de la bugetul statului;
In codul fiscal nu am gasit precizari clare .Dupa ianuarie 2011 codul fiscal actualizat si valabil la 2013 , spune clar se atualizeaza tot ,
Va rog ,daca exista o situatie asemanatoare,sau speta orce informatie imi este de un real ajutor.Va multumesc mult
Recalculare salarii
albu67
Un coleg a castigat in instanta reincadrarea pe postul avut.Intrebarea mea este cum i se va calcula lui salariile din urma? Mentionez ca a fost disponibilizat ... (vezi toată discuția)