avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament anulat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament anulat

Buna ziua.Tatal meu(decedat)a primit de la parintii lui o casa.Fratele tatalui meu (decedat)neavand unde locui l-a lasat sa staie in aceasta casa.In 1988 acest frate a anulat testamentul tatalui meu;acest testament a fost facut la notar cu martori.Se poate anula un testament?Putem deschide proces pentru intrarea in posesie a acestei case?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: zara89 , utilizator 19:56, 8 Iulie 2013
Cum de si-a intabulat unchiul casa pe numele lui ?
E ceva in neregula in ce relatati, ceva nu stiti bine, mai bine mergeti cu actele la un avocat.

Stim ca nu este in regula.Tatal meu (cei trei frati) au un verisor procuror si el l-a ajutat pe unchiul meu sa intabuleze.Tata meu a costruit o casa mai incolo de si de cite ori trecea tatal meu pe strada il batea ; pe acesti verisori ii ajuta o matusa cu care sintem in proces de f multi ani de vreo 10 ani(vrea terenul de sub casa parintilor 800mp)si are bani si cunostine(care conteaza f mult).Nici nu va puteti inchipui cite probleme avem.Aceasta matusa vrea terenul de sub casa parintilor mei platim impozit pe acest teren din 1974 si am luat casa in folosinta in 1984 iar aceasta matusa a intabulat pe numele ei in 2003 terenul de sub casa parintilor.Nu ne trebuie de la nimeni nimic averea tatalui meu(testamentul) a fost impartit in trei si tot nu ne lasa in pace.Nu mai stim ce sa facem.Va multumesc
In legatura cu testamentul.Tatal meu este decedat de 11 ani.Am scos de la arhivele statului testamentul care are nr de autentificare.Citez:din a mea libera vointa pentru cazul mortii mele,dispun:testez toata averea ,mobila si imobila de care dispun in prezent si care se va gasi cu ocazia mortii mele,instituindu-legatar universal....Iau acesta masuri de ultima vointa,intrucit susnumitul meu legatar universal m-a ingrijit de cind a devenit capabil de a munci si m-a ajutat.Nu lezez rezerve celorlalti fii ai mei deoarece am cheltuit mult cu educarea si specializarea lor la care cheltuieli a contribuit si legatarul meu universal....Nu putem deschide proces ptr ca matusa care vrea terenul de sub casa parintilor cu care sintem in procese tine cu ei si nici un avocat din localitate de la noi nu vrea sa ieie procesul ca se tem de aceasta matusa striga dupa ei ;striga ca adce dna pe capul avocatilr;Cine n-ar putea ajuta?Am avea nevoie de un avocat f.f.bun cu f multa experienta.La ora actuala avem 2 avocati dar nici ei nu mai stiu ce sa faca.Ne-au zis avocatii nostri ca daca putea sa luam un alt avocat ca el nu se supara,ii da toate dosarele le explica despre ce este vorba.Aceasta matusa are f multe cunostinte si este vecina cu noi.Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament ContSters295489 ContSters295489 Tatal meu a avut testament facut la notar,primit de la bunica lui.In legatura cu testamentul.Tatal meu este decedat de 11 ani.Am scos de la arhivele ... (vezi toată discuția)
Testament anulat zara89 zara89 Tatal meu a avut testament facut la notar,primit de la bunica lui.In legatura cu testamentul.Tatal meu este decedat de 11 ani.Am scos de la arhivele statului ... (vezi toată discuția)
Succesiune testamentara mariaalbu mariaalbu Matusa a lasat un testament pe numele nepotului si fratelui ei.Unchiul,sotul ei a intocmit testamentul numai pe numele cumnatului(fratele sotiei),prin care ... (vezi toată discuția)