Buna seara.
am si eu o nelamurire cu privire la art 1 alin 2 lit a din og 77/2013 respectiv.
a) posturile vacante determinate ca diferenta intre numarul posturilor corespunzator categoriei unitatii/subdiviziunii administrativ-teritoriale prevazute in anexa nr. 1 si numarul posturilor ocupate, stabilit potrivit prevederilor pct. 1 din anexa la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 63/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 273/2006 privind finantele publice locale, precum si pentru stabilirea unor masuri financiare, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 13/2011, cu modificarile ulterioare, precum si posturile vacante din compartimentele autoritatilor administratiei publice locale pentru care au fost stabilite posturi potrivit prevederilor pct. 2-4 din anexa la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 63/2010, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 13/2011, cu modificarile ulterioare. Intrebarea mea este urmatoarea: la numarul posturilor ocupate intra si cele ocupate de catre politistii locali acestia facind parte dintr-un compartiment din cadrul aparatului de specialitate al primarului?
conform og 63/2010 mi s-a stabilit un numar de 27 posturi plus 4 pentru politia locala.
la momentul actual am 18 posturi ocupate fara politistii locali si 21 cu tot cu ei.
la formula data de art 1 alin 2 lit a ar insemna sa nu reduc nici un post vacant avind formula 21-15=6posturi, avand 8 posturi vacante din care 2 pe alte exceptii
sau 18-15=3posturi ar insemna sa desfiintez 3 posturi.
Desfiintezi doar posturile vacante care nu se incadreaza la exceptii.
Functiile vacante din cadrul politiei locale se excepteaza de la desfiintare.
27 conform 63/2010 - 21 ocupate= 6 posturi, din astea vezi care le poti incadra la exceptii.