avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Relatii personale cu minorul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Relatii personale cu minorul

Buna seara! Am si eu la dv o intrebare: e normal ca un tata sa nu isi poata vedea copilul desi in hotararea de divort copilul mi-a fost incredintat mie,insa nu am putut sa execut acea hotarare deoarece fosta sotie a obtinut o ordonanta presidentiala in care e stabilit domiciliul copilului la ea iar eu trebuie sa ii platesc copilului pensie de 150 ron pe luna,insa fosta sotie nu ma lasa sa vad copilul si nici sa il aud nici macar telefonic.Am cerut un program de vizita provizoriu pana la solutionarea fondului asupra incredintarii minorului insa nu mi s-a aprobat pe motiv ca nu e nici o urgenta de a-mi vedea copilul.Dv vi se pare normal ca o instanta sa ma oblige la pensie de intretinere dar sa nu ma lase sa imi vad copilul care a stat in permanenta cu mine mama lui fiind plecata in Italia inca de cand avea copilul 2 ani jumatate iar acum are peste 5 ani.Am facut o sesizare si la protectia copilului dar inca nu am primit nici un raspuns inca.... insa nu mai stiu cui sa ma adresez.Poate ma puteti ajuta cu un sfat sau o sugestie? Va multumesc.
Dvs cand ati divortat ?
Inteleg ca mama a plecat si v-a lasat cu copilul, cand a venit peste doi ani a cerut divortul sau divortaserati inainte de a pleca ?
Ce scrie mai exact in hot ce va e favorabila si de cand e ? Mama ce-a cerut ?
Cum a motivat pe scurt instanta faptul ca v-a respins cererea pe calea ordonantei, de ce considera ca nu-i urgenta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta prezidentiala program vizitare minor detalii Ony2k2 Ony2k2 Buna ziua, Dupa o perioada relativ linistita cu fosta sotie a sotului meu, mai nou a inceput din nou circul. Refuza sa-l lase pe tata sa-si petreaca cu ... (vezi toată discuția)
Vizita minor amma7878 amma7878 Fostul sot mi-a deschis in urma cu cateva luni proces pt vizita minor.De ce acum dupa aproape 5 luni ,dupa ce au fost cateva termene,imi mai deschide inca un ... (vezi toată discuția)
Divort in decurs cu copii Gina S.V Gina S.V Buna ziua,sotia fratelui meu a parasit brusc domiciliul fara sa spuna ca vrea sa divorteze si a plecat cu 2 copii si unul l-a lasat la tata.Nici o ... (vezi toată discuția)