avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vacanta in strainatate cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vacanta in strainatate cu minor

Buna ziua,

Am divortat in anul 2007 iar copilul imi este incredintat mie, conform sentintei civile.

Anii trecuti am iesit cu copilul din tara fiind necesara la vama sentinta de incredintare si nu am avut nevoie de acordul scris al tatalui. Vreau sa plec si in aceasta vara cu copilul in vacanta.

Intrebarea mea: s-a schimbat ceva in aceasta privinta sau pot proceda la fel ca anii trecuti? (ma refer la modificarea codului civil)

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: gloria_damian , utilizator 09:12, 9 Iulie 2013
Puteti iesi din tara cu minorul fara a avea nevoie de acordul tatalui sau , pentru ca aveti minorul incredintat spre crestere si educare printr-o hotarare definitiva si irevocabila pronuntata in temeiul dispozitiile codului familiei in vigoare la momentul respectiv, iar abrogarea ulteriora a acestuia prin intrarea in vigoare a noului cod civil nu va afecteaza dreptul deja castigat, cata vreme nu exista o noua hotarare pronuntata in temeiul codului civil care sa modifice dispoziitile hotararii anterioare.
Va multumesc mult pentru raspuns.

Da, hotararea din 2007 este definitiva si irevocabila si nu exista o alta hotarare ulterioara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine acordul de a scoate minorul din tara ContSters192085 ContSters192085 Buna ziua , fiul meu are 14 ani si in vara mergem in vacanta in alta tara si fostl meu sot nu vrea sa imi dea acordul la notar ca sa pot scoate minorul din ... (vezi toată discuția)
Scoatere minor din tara fara acordul tatalui capucino capucino Se poate sa scot din tara un minor fara acordul tatalui, daca sentinta de divort s-a pronuntat in 2009 si minorul mi-a fsot incredintat mie spre crestere si ... (vezi toată discuția)
Cum devine " si irevocabila" o hotarire de divort definitiva? ellena ellena Va rog, daca imi poate da cineva o solutie... Am o hotarire de divort pronuntata in iunie 2001 pe care s-a inscris mentiunea definitiva in luna decembrie 2001 ... (vezi toată discuția)