avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Buna ziua. Problema mea este urmatoarea. In anul 2007 am achizitionat un apartament. In contractul de vanzare-cumparare apare tatal meu (necasatorit, dar traia in concubinaj de 7 ani) ca procurator de fonduri, si o clauza care impiedica instrainarea bunului fara acordul sau. La o saptamana dupa achizitie, tatal meu s-a casatorit.
Intrebarea mea este: in caz de divort/partaj sotia acestuia are dreptul la apartamentul respectiv?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:29, 9 Iulie 2013
Nu are nici un drept. Tatal dumneavoastra este doar cel care v-a pus la dispozitie fondurile in vederea achizitionarii imobilului, nu are calitatea de proprietar, chiar si in situatia in care tatal ar fi beneficiarul dreptului de uzufruct asupra apartamentului.
Nu are niciun drept tatal asupra apartamentului, sotia sa nici atata bunul oricum nu a fost dobandit in timpul casatoriei. Sotia nu va avea niciun drept nici in caz de partaj - bunul nefacand parte din patrimoniul sotilor si nici in cazul decesului - bunul nefacand parte din patrimoniul tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bun imobil dupa divort smart accounting business srl smart accounting business srl Buna ziua, as dori sa stiu daca , in cazul in care la partaj se solicita impartirea unui bun imobil dobandit anterior casatoriei de una din parti in baza ... (vezi toată discuția)
Act vanz-cump. unde mama sa fie nud proprietar, iar eu sa fiu uzufructuar viager marian00 marian00 Mama doreste sa-mi cumpere un apartament, dar vrea sa se asigure ca nu cumva sa il vand fara acordul ei. Nelamurirea este daca poate sa cumpere apartamentul de ... (vezi toată discuția)
Mostenire/succesiune astridamel astridamel o situatie mai complicata , un tata a dat unuia din fii drept de uzufruct viager asupra apartamentului. Intre timp, tatal a decedat iar sotia si celalalt ... (vezi toată discuția)