avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme dupa decesul unei persoane
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme dupa decesul unei persoane

Va salut
Am si eu o problema sau mai bine zis o nelamurire. Am avut un bunic ce s-a stins de curand (aproximativ 2 luni). Si nu asta ar fi problema. El a trait aproximativ 15 ani in concubinaj ( fara acte sau vreo forma legala ) cu o femeie, o femeie care nu a contribuit cu nimic la ridicarea unei case/camere, etc. Doar au convietuit impreuna, au muncit impreuna si au mancat impreuna.
Din cate am inteles daca se face succesiunea in termen de 6 luni sunt preturile foarte scazute. Revenind la problema mea, acest bunic a avut doi copii. Ei vor sa faca taxa de succesiune. DAR se lovesc de opozitia respectivei doamne, care pretinde ca are drepturi la mosie si avere(specificand clar ca doreste cel putin o camera sa locuiasca, acest lucru practic impiedicand eventuala tranzactie de vanzare) motivand ea ca dupa o astfel de perioada petrecuta cu o persoana legea tine cu ea si "amenintand" ca ea vine si cu martori care-i pot sustine cauza si proba ca a stat 15 ani acolo.
Va rog sa ma ajutati cu informatiile necesare, deoarece e o femeie foarte problematica. Ramanad inca in curte ( altfel fiind ca si goala ), aceasta vinde tot ce apuca (desi i s-a interzis de mostenitori cu buna credinta ), se imbata si se poate produce oricand o nenorocire a casei si nu numai.
Va multumesc
P.S. : Daca mai e nevoie de ceva informatii in plus (si pe care sa le fi omis) specificati-mi si revin .
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2013
Oracolu, utilizator
Cel mai recent răspuns: bigi , utilizator 14:43, 9 Iulie 2013
Concubina nu are niciun drept succesoral dupa bunicul, mergeti la notar si faceti succesiunea, apoi incercati evacuarea acesteia pe caile legale.
Buna ziua
Care este procedura in cazul in care exista un proces civil pe rol, iar paratul decedeaza inainte de finalizarea procesului. Obiectul procesului civil il reprezinta un teren+casa de locuit, iar paratul are descendenti dar nu are testament facut. Ce se intampla cu procesul aflat pe rol?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj 10 ani monasc monasc un concubinaj de 10 ani,din care a rezultat un minor in varsta de 6 ani,ambii au muncit in strainatate ,avand aceeasi locuinta si gestionandu-si banii impreuna ... (vezi toată discuția)
Bună seara, sunt tata a doi copii, divorțat de mama lor de ... Rebden Rebden Bună seara, Sunt tata a doi copii 7 respectiv 8 ani, divorțat de mama lor de aproximativ 4 ani in conditii de culpa comuna, sunt implicat fata de ei, ... (vezi toată discuția)
Acuzatia de lipsire de libertate maxoi maxoi Buna ziua!Am nevoie sa stiu urgent cum pot sa rezolv o acuzatie de lipsire de libertate. Speta mea este urmatoarea:Sunt din Galati,iar in ziua de 19 octombrie ... (vezi toată discuția)