avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara, Sunt tata a doi copii, divorțat de mama ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara, Sunt tata a doi copii, divorțat de mama lor de ...

Bună seara,

Sunt tata a doi copii 7 respectiv 8 ani, divorțat de mama lor de aproximativ 4 ani in conditii de culpa comuna, sunt implicat fata de ei, atat financiar cât și cu prezenta si spirit de indrumare frumos în viata lor, când suntem împreună petrecem foarte mult timp de calitate. Excursii în delta, la munte, la mare, cu cortul etc....
De aproximativ 2 ani copiii imi tot spun ca vor sa locuiască la mine și nu la mama lor.
Mediul în care trăiesc este unul mai simplu de țară, nu asta ar fi problema, problema este ca bunica și bunicul copiiilor alături de care ei locuiesc, ii bruscheaza, tipa la ei, ba chiar ii și lovesc cu bățul de matura, cu biciul de cai......fosta sotie nu se ocupa foarte mult de ei și de timpul lor liber, nu ii plimba pe nicăieri, niciodata, ii tine numai în casa pe telefoane și tablete, dar ea iese, des. De multe ori ii lasa in compania bunicii seara. Fara un program de somn bine stabilit si o alimentatie corespunzatoare varstei lor, (in seara aceasta, de Paște, copiii mei au mancat oua prajite) mama lor fiind plecată , Ii observ din ce în ce mai neîngrijiti, netunsi, murdari...ce pot face sa schimb toate aspectele astea negative pe cale legala, fiindca ori de câte ori ii atrag atenția fostei soții ea se enervează, ma amenință, instiga la ura etc.... As putea găsi o soluție favorabila dezvoltării copiiilor noștri prin instanta, si cum? As putea sa deschid un proces în care sa cer instantei domiciliul copiiilor la mine?
Si de inteles ca nu doresc decat bunăstarea copiiilor, vreau sa ii vad ca se dezvolta intr-un mediu bun, frumos, armonios. Nu am dorința de răzbunare, răutate sau altceva în acest sens vis a vis de mama lor.
Totul numai pentru ei și pentru dreptul lor sa se dezvolte armonios!
Va mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 25 Aprilie 2022
Rebden, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:01, 26 Aprilie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua!

Puteti formula o actiune in instanta pentru stabilirea domiciliului minorilor la dvs, insa, pentru a avea sanse de castig, trebuie sa aveti probe solide pentru a demonstra de ce mediul in care locuiesc acum nu este bun pentru dezvoltarea lor fizica si psihica.
Luati legatura cu un avocat pentru a va explica tot ce presupune un astfel de proces.
Cat copii sunt minori, masurile in ceea ce ii privesc pot fi schimbate daca exista motive temeinice si daca este in interesul lor.

De aceea sunt corecte sfaturile colegilor mei care va indruma catre un avocat caci trebuie sa fiti informat pe ce sa puneti accent, ce probe va trebuie ca sa convingeti instanta si cum sa va pregatiti pentru demersul in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eu și partenerul meu avem doi copii. de la o vreme suntem numai în certuri și îmi spune să plec cu fetița. mă poate obliga să fac asta, îmi poate lua băiatul? 88Maria88 88Maria88 Bună ziua. Scriu ca să vă cer un sfat într-o problemă familială. Eu și partenerul meu avem împreună doi copii, un băiat de aproape 3 ani și o ... (vezi toată discuția)
Proces divort-custodie copil minor atu_targoviste atu_targoviste Voi detalia , cu rugamintea sa-mi dati cateva sfaturi. Cazul in speta este al unei rude. Dintr-o casnicie de 7 ani , a rezultat un minor , crescut , educat de ... (vezi toată discuția)