avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare despre testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare despre testament

buna dimineata tuturor. dupa defunctul frate am ramas doar eu si sotia supravietuitoare. eu am mers la un av. pt inceperea dezbaterii succesiunii. cumnata a fost citata de av. sa vina sa incercam o mediere dar aceasta nu a dorit sa vina . atunci s-a facut demersurile pt inceperea dezbaterii in instanta , dar mi-a fost respinsa cererea . INTREBARE-1. daca cumnata ar detine un testament era obligatoriu sa-l arate avocatului meu cand a chemat-o la mediere , sau poate sa-l tina ascuns pana o citeaza instanta ? 2. daca mi-a fost respinsa definitiv ca neantemeiata ce inseamna NEANTEMEIATA? 3. mai pot dupa vacanta depune alta cerere sau cauza este pierduta ? va rog din suflet sa-mi raspundeti la cele 3 intrebari. va multumesc.
In primul rand dezbaterea mostenirii nu se face la avocat ci la un notar.

Daca actiunea fost respinsa ca neintemeiata, aveti caile legale de atac. In caz contrar nu mai puteti depune o noua actiune avand acelasi obiect deoarece se opune autoritatea de lucru judecat a precedentei hotarari.

Ce a motivat instanta? De ce a fost respinsa ca neintemeiata cererea dvs?
inca nu am primit acasa hotararea , am vazut minuta pe portal, dar av . a zis ca prin cabinetul dansului a facut verificari -evidenta succesorala. inseamna ca a verificat daca exista vreun testament pt ca a zis ca se ocupa de totul dar cu mine e tare retinut in explicatii . daca un av spune ca se ocupa de totul inseamna si verificarea vreunui testament? stiu ca sant plictisitoare dar nu am de la cine sa primesc raspunsuri competente la framantarile mele. va multumim ca existati si aveti rabdare cu noi.
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2013
dovleacmihaela, utilizator
Eu cred ca v-a respins-o ca nu ati prezentat in instanta dovada ca v-ati prezentat la notar pt dezbaterea succesiunii. Ar fi trebuit sa mergeti la notar pe raza ultimului domiciliu al fratelui, acela o invita pe sotie ,iar daca nu se prezenta, va adresati instantei.
nu cred ca este vorba despre asa ceva pt ca av. a zis ca a depus o hartie care face dovada ca a refuzat medierea . el a sunat-o cu mine de fata , i-a dat si termen pt a se gandi dar tot nu a venit .o cola bora el cu vreun birou notarial de a zis asa ceva . oare este posibil sa fie sustrase acte din dosar pt a nu putea merge mai departe ?daca nu am primit acasa hotararea pot merge la arhiva pt studiu dosar ?(solutia pe scurt am vazut-o pe portal ). va multumesc ca incercati sa ma sfatuiti.
Nu aveti ce vedea in plus in dosar, insa va puteti duce oricand sa cereti sa-l vedeti. Hotararea motivata va veni acasa.
Una e invitatia la mediere, alta citatie de la notar pt dezbaterea succesiunii.
Daca s-a respins ca inadmisibila, in opinia mea, ceva s-a facut gresit. Ar trebui totusi sa insistati sa vb cu avocatul.

Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legate de succesiune dovleacmihaela dovleacmihaela buna ziua. of doamne stiu ca va deranjez a nustiu cata oara dar barem dumneavoastra sa ma ajutati ca avocatul meu este scump la vorba -din stai linistita nu ma ... (vezi toată discuția)
Este posibil sa dau iar gres daca avocatul nu-mi cere alte documente care probabil au lipsit si au dus la respingerea primei cereri ? dovleacmihaela dovleacmihaela buna ziua . in martie am depus cerere dezbatere succesorala, in prima faza cererea a fost anulata apoi la reexaminare a fost respinsa conf art 200 alin 6. ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau ce? si de o saptamana elizabeta elizabeta domnilor avocati si consilieri juridici ,buna ziua numele meu este Ana si am urmatoarea problema: ;sant vaduva de 15 ani si pentru ca sotul meua avut ... (vezi toată discuția)