buna ziua . in martie am depus cerere dezbatere succesorala, in prima faza cererea a fost anulata apoi la reexaminare a fost respinsa conf art 200 alin 6. avocatul meu care v-am mai spus ca este scump in ami da explicatii a depus iarasi cerere fara a se sfatui cu mine in privinta lipsurilor din prima cerere , nici nu mi-a cerut alte documente. eu i-am spus cum m-ati invatat pe forum ca poate imi trebuie dovada de la mediator dar raspunsul a fost ca nu-l invat eu ce trebuie facut . intrebare ; este posibil sa dau iar gres daca avocatul nu-mi cere alte documente care probabil au lipsit si au dus la respingerea primei cereri ? va multumesc anticipat.
Ati incercat sa dezbateti succesiunea mai intai la notar?
Procedura legala pentru dezbaterea succesiunii este urmatoarea: incercati sa dezbateti succesiunea la notar si daca partile nu sunt de acord in privinta cotelor, bunurilor sau din orice alte motive, notarul va elibereaza o dovada ca ati incercat sa dezbateti succesiunea la notar, insa nu v-ati inteles.
Nu puteti merge direct la instanta pentru a dezbate succesiunea.
Fara aceasta dovada, instanta va anuleaza actiunea ca inadmisibila.
va multumesc pentru sfat . nu am mers la mediator dar intradevar avocatul a invitat-o la mediere la cabinetul dansului , i-a trimis recomandare acasa dar nu a dorit sa dea curs invitatiei . daca prezinta acea dovada se ia in calcul ca si mediere?
Eu v-am intrebat daca v-ati prezentat la notarul public.
In martie nu era obligatoriu sa va prezentati la mediator inainte de a merge la instanta, acest lucru este obligatoriu de la 1 august 2013.
da avocatul colaboreaza cu o casa notariala si tot ce a depus a fost stampilat de notar . cu toate astea ne-a fost respinsa cererea acum a depus iar , am vazut pe portal ca exista si un nr de dosar , dar intrebarea este ; va fi obligatoriu sa merg la mediator sau se va tine cont ca prima cerere a fost depusa inainte de 1 august.
Daca este o noua cerere depusa dupa 1 august, este obligatorie informarea privind avantajele medierii.
Dupa ultima modificare a legii medierii, aceasta informare poate fi facuta si de avocat, nu doar de mediator.