avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... firma de taximetrie
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

firma de taximetrie

cum se impoziteaza veniturile unui taximetrist obtinute in plus fata de planul impus?
Mai concret: daca un taximetrist care lucreaza pe masina firmei are la sf. zilei incasari de 1.000.000 lei (cf.aparatului fiscal), el depune doar 550.000 lei (care reprezinta planul) iar diferenta ramane in buzunarul lui.Este normal ca firma sa plateasca impozit pe venit 3% pe toate incasarile? Daca nu, cum se impoziteaza veniturile taximetristului?
Cel mai recent răspuns: MIRELA BEJAN , Consultant fiscal 15:35, 19 Aprilie 2005
Casa de marcat este un aparat fiscalizat, are o memorie fiscala care nu tine cont de planurile stabilite de fiecare taximetrist.La sfarsitul fiecarei luni se scoate un raport centralizator (raportul Z) , raport care centralizeaza toate "vanzarile" (cursele) facute in luna respectiva.Plata impozitului se face obligatoriu la total vanzari, 3% in cazul in care firma este platitor de impozit pe venit, 16% daca e platitor de impozit pe profit.

Mirela
raportul Z nu se scoate o data pe luna, ci in la sf. fiecarei zile.Oricum, eu am intrebat altceva..........
Exista atata raport Z zilnic, cat si lunar, dar nu cred ca asta e foarte important.Ideea e ca se impoziteaza toate veniturile din luna, iar daca intrebarea dvs. se referea la altceva am sa va rog sa fiti mai explicit(a).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate taximetrie gabrielle26 gabrielle26 Cum se impoziteaza veniturile unui taximetrist obtinute in plus fata de planul impus? Mai concret: daca un taximetrist care lucreaza pe masina firmei are la ... (vezi toată discuția)
Se scoate "z" la sfarsitul zilei, daca nu au avut loc incasari ?? florin89 florin89 Buna seara, Am o nelamurire. Este vb despre un magazin (comert cu amanuntul). Astazi nu a avut incasari. Trebuie scos \"Z\" pe ziua de astazi ? Sau care e ... (vezi toată discuția)
Descarcare gestiune pe baza monetarului loredana.m loredana.m Buna seara, am preluat firma de la tatal meu acum o luna. La data preluarii aveam un stoc de 12000, problema este ca valoarea stocului la sfarsitul fiecarei ... (vezi toată discuția)