avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatia de concediu si plata concediului de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatia de concediu si plata concediului de odihna

Buna ziua
1.Va rog sa ma lamuriti in privinta indemnizatiei de concediu si plata concediului de odihna neefectuat.
Angajatorul a incheiat cu angajatul un contract individual de munca pe perioada determinata de un an. Ulterior acest contract s-a prelungit pentru inca o perioada de 2 luni. In tot acest timp, angajatul nu a beneficiat de concediu de odihna. Dupa incetarea CIM salariatul poate beneficia si de plata indemnizatie de CO si de plata concediului neefectuat? Sunt doua notiuni distincte sau nu?
2. Angajatul poate beneficia de o zi libera platita conform art. 152 din Codul muncii pentru a se deplasa in alta localitate in vederea efectuarii de analize medicale?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:05, 9 Iulie 2013
1. Vedeti si ce scrie in CCM aplicabil in unitate sau in Regulamentul intern al unitatii.

2. Puteti solicita angajatorului o zi invoire pe care o puteti recupera intr-o alta zi de CO sau sambata.
@ popflorincozmin

Vedeti in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in regulamentul intern al angajatorului la capitolul referitor la drepturile si obligatiile salariatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediului de odihna Dorina Miclescu Dorina Miclescu Din anul 2010 sotul meu are un rest de concediu de odihna de 16 zile, iar in anul 2011 nu a avut concediu de odihna deoarece tot anul a fost in concediu ... (vezi toată discuția)
Zile libere pentru casatorie clodete clodete Buna ziua, 1.Cate zile libere are un salariat pentru casatorie? Mentionez ca firma nu are un contract colectiv de munca pe un unitate semnat. 2. Zilele de ... (vezi toată discuția)
Plata zile de concediu ramase DanielMarian DanielMarian Am tot citit pe forum, stiu cum se calculeaza suma pe zi, dar am alte cateva intrebari. Am 22 de zile de concediu ramase (17 normale + 5 de la ... (vezi toată discuția)