In urma unei sedinte administratorul ne-a sugerat sa ne scriem cererile de concediu fara plata pentru o luna pe motiv ca intampina dificultati in a plati ratele la diverse credite altfel ne asteapta cu demisiile?
Intrebarea mea este daca mi se accepta dosarul la somaj si daca voi primi ajutorul de somaj daca voi aparea in ultima luna cu concediu fara plata????in august voi face 2 ani ....de vechime la aceasta firma fiind angajata din august 2007.
Cum il putem obliga noi angajatii sa ne plateasca salariile si sa nu ne dea afara fara a ne primi salariile la zi.Ce putem face in acest caz?Astept raspuns urgent.Va multumesc
Pentru a putea beneficia de somaj trebuie sa aveti stagiu 12 luni din ultimele 24. Deci nu ar fi o problema 30 de zile de concediu fara plata in cazul dvs.
In mod normal ar fi trebuit sa va acorde somaj tehnic sau sa desfiinteze posturile nu sa va oblige sa cereti CFP sau ca alternativa demisia.
Daca va dati demisia nu veti mai putea beneficia de somaj.
Din nefericire nu aceti cum sa obligati angajatorul sa nu va desfaca contractele de munca pana nu va achita toate drepturile salariale si conexe cuvenite. Daca nu le achita il puteti chema in instanta.
as dori sa-mi spuneti daca mai pot beneficia de ajutor de somaj in cazul in care au trecut mai multe luni de la disponibilizare? In cat timp trebuie depuse actele socotind din data concedierii?
Mi se parea si mie la fel de just si normal sa ne bage in somaj tehnic sa avem preaviz de 20 de zile lucratoare., in schimb ni s-a propus acest lucru marsav de altfel de a renunta la drepturile noastre asta printr-un santaj.
Nu va ganditi ca daca luam cfp vom sta acasa ci contrar normalitatii vom muncii la negru si nu vo m fi nici platiti. Daca inaintez o reclamatie la Inspectoratul Teritorial de mnca credeti ca se va rezolva ceva?Ei vor raspunde in 30 de zile asta-i termenul legal si vor face o inspectie la locul de munca care se va solda cu o spaga si totul se va rezolva.Cum pot merge mai departe ma tem ca o actiune in justitie va taragana mult lucrurile si nu va avea nici un happy end ptr noi angajatii.Imi pare ca toate legile sunt de partea angajatorilor ca sa eschiveze cat mai mult.
Multumesc ptr promptitudinea cu care mi-ati raspuns.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Somaj dupa cfp
libra_y2005
Se poate pleca in somaj , daca esti in concediu fara plata (cfp), doar prin simpla solicitare sau trebuie indeplinite alte formalitati?
Ce se intampla daca ... (vezi toată discuția)
Buna seara
DeeaAndreea1989
As avea si eu o intrebare,sunt in ccc mai am putin si trebuie sa ma întorc la munca dar din pacate nu am cu cine lasa copilul...As putea sa imi iau concediu ... (vezi toată discuția)