avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minori

Buna ziua !!Am 23 de ani si sunt casatorita de 2 ani, din 2011. Am, impreuna cu sotul meu, doi copii, unul in varsta de 2 ani si unul de 4 luni. Noi am dori sa divortam dar fiecare vrea sa aiba ambii copii cu el. La cine vor ramane copiii?Avdn in vedere ca sotul meu are o situatie financiara si provine dintr-o familie instarita, ar putea influenta asta in vreun fel decizia instantei de a -i lasa lui copiii? Precizez ca eu nu lucrez, nu am casa pe numele meu si situatia familiei mele este una precara.Eu as dori sa stiu daca se poate ca fiecare sa aiba in grija cate un copil, bineinteles,celalalt parinte sa aiba acces la educatia si cresterea ambilor parinti. Va multumesc si sper ca ati inteles , in mare, situatia .
Cel mai recent răspuns: Ionikboom , utilizator 18:51, 6 Octombrie 2013
Felul in care descrieti situatia inclina balanta in favoarea tatalui; in general, fratii nu se despart, dar exista si exceptii.
Teoretic, veti avea autoritate parinteasca comuna si parintele la care nu locuiesc copiii va avea drept de vizita - dreptul la relatii cu minorii. Practic, copiii se vor atasa de parintele cu care locuiesc.
Sunteti tineri, la inceput de drum, incercati "reincalzirea ciorbei", pentru dvs. si pentru acesti doi copii.
instanta va avea in vedere interesul copiilor, banuiesc ca veti solicita custodie comuna. Daca sunteti hotarata sa divortati , este important cand se va face ancheta sociala sa se vada ca aveti posibilitati sa va intretineti copiii si nu ca va bazati pe sustinerea financiara a sotului.
Eu as dori sa stiu daca se poate ca fiecare sa aiba in grija cate un copil, bineinteles,celalalt parinte sa aiba acces la educatia si cresterea ambilor parinti.


Nu despartiti copiii. Habar nu aveti ce traume le veti provoca, mai ales celui mai marisor.
in functie de interesul superior al copilului sinstanta va decide.in orice caz si criteriul conditiilor materiale constitue un criteriu.ar trebui sa consultai un avocat la cazul in speta sa va estimeze sansele reale.
Cu siguranta ca situatia financiara a sotului si faptul ca provine dintr-o familie foarte instarita va inclina balanta in favoarea lui. Acest lucru inseamna ca cei doi copii ii vor fi incredintati lui, tinand cont si de faptul ca instanta de obicei desparte fratii doar in situatii exceptionale. As dori sa intreb in ce masura poate conta faptul ca el nu prea s-a implicat in cresterea lor de pana acuma, ma gandesc ca nu s-ar descurca. Spune ca a r aduce o bona . Nu ar fi mai corect ca acesti copii sa fie crescuti de persoana de care sunt atasati cel mai mult? Si nu de o persoana straina, sotul meu avand un loc de munca foarte solicitant. Va multumesc !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studenti Floare221 Floare221 As dori, daca se poate, sa aflu un raspuns specializat in legatura cu o problema de familie: Daca o familie (destul de instarita) are un singur copil, de 22 ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)
Divorț și custodie Roxanasimona88 Roxanasimona88 Buna ziua. Numele meu este Simona,sunt căsătorită de 9 ani și am 2 copii minori. De o săptămâna m-am despărțit de soț și am plecat din casa, copiii ... (vezi toată discuția)