avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Modificare optiune concediu de crestere al copilului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Modificare optiune concediu de crestere al copilului de la 2 ani la un singur an

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme:

Sotia mea este angajata unei societati comerciale, lucreaza la aceasta societate de peste 5 ani de zile fara intrerupere.

In luna martie a acestui an (2013) pe data de 15 a nascut.

Am facut cerere de suspendare a contractului individual de munca pe o periaoda de 2 ani pentru cresterea copilului.

In urma cu 1 saptamana unul din colegii sotiei mele a anuntat ca isi da demisia.
Conducerea firmei a contactat-o pe sotia mea pentru a o anunta ca, colegul acesteia isi da demisia si pentru a o ruga, daca poate, sa revina la lucru mai devreme cu un an de zile pentru ca au nevoie de ea.
Sotia mea a fost de acord cu aceasta cerere.

Pana la momentul actual sotia mea inca nu a depus actele pentru indemnizatia de crestere a copilului si pentru alocatia acestuia.

Am contactat societatea la care este angajata sotia mea pentru a-i ruga sa modifice decizia de suspendare a contractului de munca de la 2 ani cat a fost initial la 1 an, pentru ca cei de la ASCO (Administratia Social Comunitara Oradea) au spus ca nu este in regula sa depunem documentele pentru 1 an daca decizia de suspendare a contractului de munca este pe 2 ani. Raspunsul primit din partea societatii a fost ca ei au trimis deja cererea la ITM Bucuresti si ca nu se mai poate face nimic pentru a o modifica, au spus ca au si sunat la ITM dar ca nu au primit un raspuns concret.

Va rog sa imi spuneti daca se poate face ceva pentru a modifica aceasta decizie de suspendare.

Va multumesc

Cu stima si respect
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:46, 10 Iulie 2013
Puteti sa mergeti in continuare cu suspendarea pe 2 ani si sa revina la serviciu mai devreme.Va beneficia de stimulentul de insertie care este 500 lei (suma este cu titlu aproximativ).
Cititi acest topic
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2013
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
1. Chiar daca a inregistrat suspendarea contractului individual de munca (CIM) in Revisal se poate face modificare in acesta daca angajatorul este de acord sa modificati cererea de suspendare a CIM de la pana la 2 ani la pana la 1 an.

2. Daca angajatorul nu este de acord, desi ar trebui sa fie pentru ca este interesul lui, veti depune actele pentru indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) pana la 2 ani.

3. - Dupa ce implineste copilul 1 an reluati activitatea si veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Adica veti primi salariu pentru munca depusa iar statul va mai da inca 500 lei lunar.

4. - Puteti sa reluati activitatea si inainte de a implini copilul 1 an dar se va suspenda plata indemnizatiei pentru CCC si veti primi numai salariul.
- Dupa ce va implini copilul 1 an puteti solicita si plata stimulentului de insertie.

simonaoprica:

1. De ce spuneti ca suma stimulentului de insertie, de 500 lei, este cu titlu aproximativ?

2. Stimulentul de insertie este egal cu 1 ISR (indicator social de referinta) care este, de mai mult timp, egal cu 500 lei.

Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere ccc florian-florian florian-florian se poate intrerupe concediul de crestere copil? (vezi toată discuția)
Doresc sa ma intorc din ccc mai devreme la serviciu dorisk dorisk Buna ziua,sunt in concediu crestere copil pentru 2 ani,copilul meu are 8 luni,deci mai am un an si un pic de concediu, doresc sa-mi caut un job mai bun iar ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului Rusu_Mihaela_91 Rusu_Mihaela_91 Buna ziua.am o intrebare,pe 10.08.2014 copilul meu face 1anisor si vreau sa ma intorc la munca,mentionez ca acum 1 an cand am depus dosarul am ales sa stau ... (vezi toată discuția)