avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Job
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Job

Buna ziua,
am o nelamurire dupa 14 ani de lucru intr-o firma din anumite motive intemeiate am decis sa demisionez,initial mi-a fost acceptata demisia la zi ,fara preaviz ,dupa 3 zile de pauza in care am depus CV-uri la alte firme am fost contactat de la firma unde am lucrat si mi-sa comunicat ca nu accepta fara preavizul in cauza....angajatorul a decis ca nu poate sa-mi aprobe programul de 4 ore /zi in perioada de preaviz ,stabilind un program dupa cum ii convine doar lui (10 ture=12 ore+1tura=8 ore+1tura=6 ore : 134 de ore/decursul a 13 zile inclusiv sambata )programul ales de ei imi da imresia ca este un abuz din partea firmei angajatoare....Problema mea este urmatoarea....am fost sunat intre timp de alte firme unde am depus CV si mi-sa pus intrebarea : "Daca noi te chemam de maine ,poti veni ?"......Va rog sa ma ajutati ....

Daca plec inainte de terminarea preavizului ..... la ce consecinte trebuie sa ma astept si care ar fi solutia?

Nu am specificat in acea firma am avut stabilitate si sunt gestionar .

Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2013
Maximus37, utilizator
Adica mai aveti un coleg (a) sa inteleg.
Pai poate sa va opreasca in cel mai rau caz garantia daca plecati la alta societate, si nu respectati preavizul, pentru se va face inventarul in lipsa dumneavoastra si va treziti si cu o plangere la politie de lipsa in gestiune .
Eu una nu sunt de acord cu angajarile astea care trebuie sa dati garantii........eu inteleg ca sunt prudenti patronii.....dar vanzatori ca nu toti sunt care baga mana in gestiune, doriti sa plecati la o alta societate pentru salariu mai bun, pentru ca sunteti mai aproape de casa....xxx motive...ei va opresc aceasta garantie pe care ati muncit o luna, doua, fara nici un alt venit.
Ati semnat ceva in momentul in care v-ati angajat la aceasta firma de lactate pentru gestiune ?
Am trei colegi impreuna cu mine ...din pacate nu-mi mai aduc aminte daca am semnat ceva ,in afara de contract,dar garantia de gestionar mi-sa tras lunar din salar ,pentru ca asa este procedura in aceasta firma.
Motivele pentru care plec sunt ca as dori si altceva ,salariul si programul de lucru ,in plus si frigul din depozit nu mai sunt de suportat ,au dat afara din manipulantii depozitului si au plusat sarcinile gestionarilor fara a mari salariul,dupa 14 ani de munca in sistemul asta te saturi....
Iar programul de lucru a fost si este dezastruos....12/24-12/12-24/24 .....etc.
Maximus37, utilizator
Adevarat ...va inteleg...incercati si stati de vorba cu patronul a face inventarul sa fiti sigura ca nu sunt lipsuri...nu sunteti obligata sa specificati motivul plecari.Si cu ocazia asta sa fiti sigura ca va recuperati si garantiile pe are vi le-a oprit lunar.
Succes.:) .
Alte sanctiuni nu pot fi ?....ex.Desfacerea contractului de munca cu Lit.I sau alte ....???....Dar totusi inainte de terminarea preavizului cred ca ar fi o problema,sau Nu ...???
Maximus37, utilizator
Lit.i nu mai exista. In prezent, desfacerea disciplinara a c.i.m. are ca temei de drept art.61 lit.a C.mun.

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati carmenramona carmenramona sunt gestionar la un depozit sau am fost dar ieri am depus demisia,administratorul neacceptand-o astfel azi am trimis-o prin posta. Azi nu m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)
Lucrez 24 de ore drhingher drhingher Am functia de gestionar la un depozit de produse alimentare si in contractul de munca este stipulat un program de 8 ore pe zi, 40 de ore pe saptamana dar ... (vezi toată discuția)
Garantie anisoara_ana anisoara_ana am lucrat la o firma unde am garantie 300 euro, cum trebuie sa procedez sa o primesc. (vezi toată discuția)