avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Intrebare - poate fi anulat un proces verbal de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Intrebare - poate fi anulat un proces verbal de contraventie primit prin posta dar care nu este inmanat personal posibilului contravenient ?

Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns . Am fost surprins de aparatele din dotarea CNADNR sau politiei circuland cu auto proprietate personal fara rovinieta valabila , eu stiu ca la data aceea aveam rovinieta valabila dar dupa ce a expirat nu am pastrat-o si nu pot dovedi ca am avut , chiar si asa am primit in posta un plic prin care am fost instiintat ca am circulat fara rovinieta valabila la o data anume , problema este ca aceasta instiintare nu mi-a fost inmanata personal , eu ne mai putand plati amenda in 48 de ore de la luarea la cunostiinta chiar si in cazul in care intradevar nu as fi avut rovinieta valabila . Am facut plangere la judecatorie pentru anularea procesului verbal de contraventie , am vreo sansa de castig , tinand cont ca pe plicul cu instiintarea despre care v-am vorbit exista niste semnaturi de predare-primire , ceva de genul dar care nu sunt ale mele , altcineva a semnat , va multumesc .
Cel mai recent răspuns: viobarbu , utilizator 04:38, 11 Iulie 2013
Da, aveti sanse, trebuia sa semnati dvs. personal. Daca sunteti sigur ca era platita se poate verifica. Ma gandesc ca ati putea incerca si in locul de unde ati cumparat-o, cu siguranta au o baza de date.
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2013
viobarbu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie titlu executoriu - amenzi rovinieta lauradumitrescu lauradumitrescu Buna ziua, Am primit de la ANAF Directia taxe si impoyite un titlu executoriu in valoare de 1500lei reprezentand amenzi contraventionale-rovinieta. Nimic ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru neplata rovinietei ani_popa15 ani_popa15 am fost surprinsa circuland fara rovinieta in data de 30.05.2015.Procesul verbal de constatare a contraventiei a fost intocmit in data de 05.10.2015.Exista ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita cnadnr Victoriagheorghe Victoriagheorghe Buna seara, Am primit vineri un plic cu titlu de executare silita de la CNADNR privind o contraventie ( ca nu as fi avut rovinieta pe data de 14.06.2012 ( ... (vezi toată discuția)