Am inchiriat o casa cu curte in octombrie anul trecut pentru o perioada de 1 an de zile. In ultima perioada chiriasul mi-a adus in curte 2 catele cu vre-o 16 catelusi ce au distrus gazon, plante, miroase ingrozitor, sunt fecale peste tot. Vecinii m-au sesizat despre acest aspect si le-am pus in vedere chiriasilor sa evacueze casa cu tot cu caini in termen de 3 zile. Le-am trimis mesaj pe telefon cu aceasta notificare. Acum dansii sustin ca ma dau in judecata pentru nerespectarea termenului din contract. Mentionez ca am o clauza in contract prin care le pot solicita evacuarea locuintei daca nu respecta obiectul contractului "locuinta" si/sau exista deteriorari ale locuintei. Consider ca acum locuinta mea este crescatorie de caini. Va multumesc anticipat.
Concret care este termenul contractual asumat pentru reziliere contract 30 de zile,45 ?
Respectati termenul,respectati procedura prealabila de notificare a cazului de incalcare obligatii de catre chirias
Trebuie sa va notificati chiriasul privind evacuarea sa, sa i-o inmanati personal ar fi preferabil si sa fie prevazuta in acea notificare termenul de zile in care se va face evacuarea.
Nu cumva sunteti prea exigent X-(. Primul pas : atrageti atentia chiriasilor prin vorbe blajine si bine mestesugite (bate saua sa priceapa calul) ca deranjeaza vecinii bla bla bla.... Daca nu obtineti rezultatul asteptat le puneti in vedere chiriasilor ca in termen de ....x... zile (cele stipulate in contract) sa paraseasca locuinta. Cele 3 zile pe care dvs. le-ati acordat chiriasilor nu este rezonabil avand in vedere ca este nevoie de mai mult timp pt. a cauta o alta locuinta. Oricum ar fi chiriasul/chiriasii, nu se comporta ca proprietarii. Stiti cum se zice: mai bine bagi maracini in casa decat oameni (chiriasi). Va doresc succes in rezolvarea problemei si sa auzim numai de bine.
În afara sfaturilor bune de a îmbuna chiriaşul, vă recomand procedura specială de evacuare pe calea ordonanţei preşedinţiale. Aceasta este valabilă atunci când nu mai doriţi să menţineţi actualul chiriaş,din diverse motive, pe care se pare că le aveţi,urmând ca după o notificare simplă şi un termen de 5(cinci) zile, să introduceţi acţiune în instanţă.În max. 30 -45 zile este evacuat. Succes!!!
Am rezolvat problema in vara pe cale amiabila. Acum am o alta problema, nu mai platesc chiria si nici utilitatile. Ma gandesc serios sa le opresc furnizarea energiei electrice.Garantia s-a epuizat... Pe 22 octombrie expira contractul. Personajele care stau la mine in casa sunt niste beizadele care iti pot face probleme. Amenintarea este punctual lor forte.