avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retragerea plangerii pt lovire = anularea sanctiunii ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retragerea plangerii pt lovire = anularea sanctiunii administrative?

Daca persoana vatamata isi retrage plangerea depusa la sectia de politie ,mai exista posibilitatea sa fiu sanctionat printr-o amenda administrativa ? mentionez ca figurarea in evidentele politie cu o sanctiune administrativa m-ar incurca f mult in admiterea la facultatea pe care vreau sa o urmez.
Ps :care este timpul maxim de retragere a unei plangeri ? Multumesc
toata pvestea asta este veche de vreo 9 zile. Victima e sigura ca vrea sa-si retraga plangerea insa eu sunt ingrijorat de o posibila amenda administrativa care mi-ar obstructiona posibilitatea de a participa la concursul de admitere in cadrul politiei romane.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Penal nu veti mai fi sanctinat in niciun caz.
E posibil sa va fi aplicat anterior o amenda, spre exemplu pt tulburarea linistii publice.
Daca nu s-a aplicat amenda pana acum nu se va aplica o amenda administrativa in intelesul Codului Penal.

avocat Claudiu Lascoschi



In concluzie nu veti primi amenda administrativa.
Mergeti si vorbiti si cu politistul care se ocupa de caz si incercati sa va angajati si un avocat pentru mai multa siguranta ( pentru siguranta maxima).
Desi nu vad sanse sa primiti amenda administrativa, pentru linistea dvs puteti merge insotit de un avocat care sa discute cu politistul.

avocat Claudiu Lascoschi
In aceste conditii, cautati cu orice pret inpacarea si totul va fi ok.
Intradevar pentru linistea d-voastra luati un avocat sa va asiste pana isi retrage plangerea sau va impacati. Sigur nu exista nici o repercursiune in caz ca ajungeti la o intelegere.
Nu inteleg de ce a spus domnul politist sa asteptam sa ne sune dansul pt a putea merge sa retrgem plangerea cand practic asta se poate face oricand .... Multmesc pt ajutor

Daca mai sunt si alte pareri despre acest caz , sunt binevenite...
Ultima modificare: Vineri, 13 Martie 2009
Gabriela Mihai, Avocat

Alte discuții în legătură

Retragere plangere penala emil51 emil51 Ma intereseaza daca se poate sa retrag o plangere penala, pe care am facut-o si care se afla la organele de politie in cercetare.Multumesc! (vezi toată discuția)
Amenda administrativa handsu handsu In cazul retragerii plangerii penale a partii vatamate invinuitul ( in aceasta calitate pana la retragerea plangerii) poate fi amendat adminidtrativ de catre ... (vezi toată discuția)
Frauda informatica - legea 161 / 2003 ContSters110037 ContSters110037 Buna ziua, As dori sa stiu daca , acuzat fiind in baza legii 161, in cazul in care victima renunta la (retrage) plangerea, se inceteaza urmarirea penala. ... (vezi toată discuția)