avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... am primit amenda am facut contestatie si a respinso
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

am primit amenda am facut contestatie si a respinso

Buna ziua am primit o amenda pentru refuz de legitimare la domiciliu ,am facut contestatie dar mi-a fost refuzato ,ce pot face in continuare ....Am citit si raportul domnului politist care a intocmit procesul verbal si in raportul dumnealui sunt multe neadevaruri ,in procesul verbal intocmit nu are nici un martor trecut si mi se pare ca mi-a dat amenda pe nedrept ....Va rog sa ma ajutati daca puteti cu un sfat ce pot face in continuare .....daca este nevoie transcriu ceea ce am primit de la tribunal
Cel mai recent răspuns: max11m3 , utilizator 13:20, 11 Iulie 2013
Postati motivarea instantei de judecata
intampinare
La actiunea numitului M........,domiciliat in.brasov ,prin care solicita anularea procesului verbal de contraventie seria PA nr.1035058,inheiat la data de 28.02.2013,de catre inspectoratul de politie al judetului brasov -sectia 4 de politie ,retinandu-se in sarcina sa ,faptul ca la data de 28.02.2013,in jurul orei 20 :40 ,la sosirea organelor de politie la domiciliu sau (solicitarea prin apelare la numarul unic de urgenta 112 pentru a protocola o stare conflicutala initiata intre membri familiei )a refuzat sa se legitimeze si a adresat injurii acestora ,incalcan astfel prevederile legii 61/1991 rep.
Va solicitam respingerea acestei contestatii si mentinerea procesului -verbal de contraventie ca fiind temeinic si legal ,pentru urmatoarele:
Considerente
In fapt :-La data de 28.02.2013 ,in jurul orei 20.40,la sosirea organelor de politie la domiciliu.numitul M.....a refuzat sa se egitimeze si a adresat injurii acestora ,incalcand astfel prevederile legii 61/1991 rep.
precizam ca procesul verbal respecta intrutotul prevederile O>G 2/2001 rep.
Ttodata rugam instanta de judecata ca la pronuntarea sentintei sa ia in considerare prezumtia de temeinicie a pocesului verbal ,intrucat fapta a fost constatata in mod direct de catre agent ,astfel incat sarcina de a proba netemeinicia procesului verbal ii revine patentului .
Curtea de la Strasbourg a stabilit in jurisprudenta ca prezumtia de nevinovatie are caracter relativ,in sensul ca poate suferi limitari prin instituirea in sistemele de drept nationale a unor prezumtii de drept sau de fapt ,cu conditia pastrarii unui raport rezonabl de proportionalitate intre scopul legitim urmarit si mijloacele utilizate .
In dreptul intern procesul verbal de constatare a contraventiei se bucura de o prezumtie relativa de legalitate,coform art.1169 Cod civil revenindu-i patentului sarcina de a proba existenta unor situatii de fapt contrarii celei retinute de agentul constatator,prin proprile simturi.
In ceea ce priveste sarcina probei in raport cu jurisprudenta CEDO , O.G nr.2/2001 reglemeteaza exclusiv sanctiuni neprivative de libertate si nu se poate absolutiza regula din domeniul dreptului penal privind prezumtia de nevinovatie si sarcina probei deoarce astfel s-ar nesocoti in mod absolut puterea doveditoare a actului administartiv care se bucura de o tripla prezumtie de:legalitate ,de autenticitate si de veridicitae.
Nu se poate ignora faptl ca agentul constatator reprezinta autoritatea de stat insarcinata sa vegheze la respecatrea ordinii de drept generale si aceasta a constatat prin propriile simturi faptele descrise in procesul verbal .
A retine de principiu ca sarcina probei revine agentului constatator in temeiul garantiilor prevazute de art 6.din contaventia europeana in orice speta in materie contraventionala ,indiferent de imprejurarile concrete ,ar insemna ca aplicarea unei sanctiuni sa fie facuta numai duoa intocmirea unui probatoriu care sa poata fi folosit in fanta instantei la nevoie ,astefle incat lasarea in afara penalului a unor care prezinta pericol social redus in raport cu o infractiune ,care justifica de altfel o procedura speciala de drept contraventional sa nu se mai justifice .Pemtru toate aceste considerente expuse mai sus ,precum si avand in vedere prevederile O.G 2/2001 rep.,considerand ca procesul verbal seria PA nr.1035058 este temeinic si legal si va solicitam respingerea contestatiei .
In drept :-prevederile art.205-208 C.pr.civ.
O.G 2/2001 rep.
legea61/1991 rep.
In probatiune depunem raportul lucratorului dde politie constatator ,alte inscrisuri .
Solicitam ,potrivit art.223 ,alin 3 C.proc. civ.,judecarea prezentei cereri si in lipsa reprezentatului institutiei noastre .
Cu stima Compartimentu juridic "subcomisar de politie " Cioreanu AMADA
Am si rapotul dumnealui care este un neadevar .....in primul rand au venit pentru printii mei care aveau o discutie pe un ton mai ridicat nu se certau nu era acte violente ,doar o simpla discutie pe un ton mai ridicat .....domnii sau prezentat la domiciliu la cerinta fratelui meu care este bolnav de schizofrenie acuta crezand ca parintii mei se cearta ......nu a legitimat pe nici unul din partintii mei doar pe mine incercand sa le explic starea de fapt .....Pot scrie si contestatia mea si raportul domnului politist care a inflorit raportul .Si primirea procesului verbal a fost semnat de mama mea in numele meu ....am 23 de ani nu cred ca poate semna altcineva pentru mine
.....Si in ziua cand am depus contestatia mi sa zis sa o depun la sectia 4 de politie din cartierul meu ,iar o domnita mi-a luat contestatia a facut o copie si dupaia zicandumi ca este mai bine sa ma duc dirct la tribunal si ca nu pot lasa contestatia acolo.Iar eu cred ca domnul politist si-a facut RAPORTul in functie de contestatia mea .....
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2013
max11m3, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta auto! pizinnini pizinnini In fapt sau intimplat urmatoarele: In data de 10 sept 2010 ma aflam cu,camionul (Tir) pe o strada din mun Bucuresti unde am efectuat o intoarcere,mentionez ... (vezi toată discuția)
Proces verbal amenda radar gabi_david gabi_david in data03/06/2010 am fost oprit de un echipaj al poltiei rutiere cu radar tip nou la iesire din localitatea sighetul marmatiei mau oprit din mers ei veneau ... (vezi toată discuția)
Fals in acte Ionut888 Ionut888 In data de 31.05.2012 , m-am deplasat cu masina la un prieten acasa . In drum spre acesta , in fata mea la un semafor se afla politia rurala Resita. Am mers in ... (vezi toată discuția)