avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la executare
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la executare

Buna ziua tuturor,

Am o intrebare daca ma puteti ajuta . Am un client care anul trecut a finalizat cu procesul privind partajarea bunului imobil pe care l-a achizitionat impreuna cu fosta sotie in timpul casatoriei.Prin sentinta acesta urma sa ii plateasca sulta i cuantum de 86.000 lei. Acesta nu a platit a plecat in Italia si s-a reintors doar anul acesta la sfarsitul lunii iunie cand in cutia postala a gasit procesul verbal de licitatie. Apartamenul a fost licitat de un cumparator la licitatie pentru suma de 142.000 lei.Intrebarea este poate sa formuleze contestatie la executare pe motiv ca a fost plecat si executarea silita s-a desfasurat fara ca el sa aiba cunostiinta?
Executorul l-a citat procedural la domiciliul sau insa acesta nu a luat personal cunostiinta de nicio somatie sau data de licitatie. Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Eu cred ca se poate insa ma tem sa nu considere instanta de judecata ca aceasta contestatie la executare este formulata cu rea credinta si sa ii aplice potrivit art.719 al.3 N.P.C amenda judiciara. Si pot ataca doar procesul verbal de licitatie? Doar acest inscris l-a gasit in posta cand a sosit iar executorul n vrea sa ii mai inmane alte inscrisuri din dosarul executional. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: lorelaurentiu , utilizator 11:43, 12 Iulie 2013
La intervalul mentionat,instanta de judecata va respinge contestatia ca tardiv formulata
Si eu cred la fel insa pot sa fac dovada ca nu a fost in tara pentru a se repune in termen.Dar daca il va repune in termen sa presupunem are vreo sansa de admitere a contestatiei daca ataca doar procesul verbal de licitatie? ( nu are alt inscris executional decat procesul verbal de licitatie) . vA MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovigneta gigititi gigititi Dupa 3 ani am primit Executare pentru lipsa rovignetei fara sa primesc in prealabil vreun proces verbal ! Cum pot contesta avand in vedere ca am gasit plicul ... (vezi toată discuția)
Abuz sau nu? urgent Ofof Ofof Buna seara Azi am participat la o licitatie publica, care era la al 3-lea termen (pretul era scazut la 75% din evaluarea imobilului). Am fost 2 licitatori ... (vezi toată discuția)
Plata creantei dupa vanzarea la licitatie a imobilului Bobonex Bobonex Vreau sa intreb si eu daca este posibil ca dupa vanzarea la licitatie a unui imobil(in cadrul executarii silite imobiliare), insa pana la emiterea actului de ... (vezi toată discuția)